Sporen van slavernij: Everon in shock door verhaal over ‘kweekeiland’ voor slaven

Sporen van slavernij: Everon in shock door verhaal over ‘kweekeiland’ voor slaven

<em>Sporen van slavernij</em>: Everon in shock door verhaal over ‘kweekeiland’ voor slaven In Sporen van slavernij leert Everon Jackson Hooi meer over de geschiedenis van slavernij. Hij krijgt een heftig verhaal te horen, want toen in 1814 de slavenhandel werd verboden, was de ellende nog niet voorbij. Er was namelijk een zogeheten ‘kweekeiland’ voor slaven. Vrouwen moesten hier zo veel mogelijk kinderen krijgen die als slaaf konden dienen, want deze kwamen niet meer over uit Afrika. “Dat is verschrikkelijk”, aldus Everon. Bekijk de beelden van Sporen van slavernij hieronder. Sporen van slavernij is iedere vrijdag om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Sporen van slavernij terugkijken via Gids.tv. Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_) Zien: positieve reacties en emotionele momenten bij Nationale Herdenking Slavernijverleden Bekijk deze video » Sporen van slavernij vanaf vrijdag te zien bij Omroep MAX: bekijk eerste beelden Bekijk deze video »
Maandag 22 januari om 16:38

In Sporen van slavernij leert Everon Jackson Hooi meer over de geschiedenis van slavernij. Hij krijgt een heftig verhaal te horen, want toen in 1814 de slavenhandel werd verboden, was de ellende nog niet voorbij. Er was namelijk een zogeheten ‘kweekeiland’ voor slaven. Vrouwen moesten hier zo veel mogelijk kinderen krijgen die als slaaf konden dienen, want deze kwamen niet meer over uit Afrika. “Dat is verschrikkelijk”, aldus Everon.

Bekijk de beelden van Sporen van slavernij hieronder.

Sporen van slavernij is iedere vrijdag om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Sporen van slavernij terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's