Angela de Jong vindt VI Oranje Blijft Thuis gestoord en verwarrend

Angela de Jong vindt VI Oranje Blijft Thuis gestoord en verwarrend
Geen peil op te trekken

Nieuws :

AD-columniste Angela de Jong schrijft in haar tv-column dat VI Oranje Blijft Thuis van RTL 4, een voetbaltalkshow met actualiteiten, de boeken ingaat als "het meest gestoorde, gespleten, verwarrende programma ooit". Want: wat is het nu eigenlijk voor show?

Positief
De Jong begint haar column nog met enkele positieve woorden voor het praatprogramma dat Wilfred Genee de afgelopen weken presenteerde op RTL 4. "Er waren afleveringen die echt heel aardig waren, zoals donderdagavond die met de clash tussen Özcan Akyol en Klaas Dijkhoff en een beetje Hans Kraay. Ook zag ik daar voor het eerst een ervaren grotduiker aan tafel die in woord en beeld uitlegde welke claustrofobische onderwaterervaring de Thaise voetballertjes te wachten stond. Had die ‘kutredactie’ (quote Derksen) toch maar goed bedacht."

:[article:img](src:"vi-oranje-blijft-thuis-ondanks-weinig-concurrentie-niet-boven-450000-kijkers.jpg" title:"Hans Kraay en Klaas Dijkhoff in VI Oranje Blijft Thuis.")

Bekijk hier alle fragmenten en hoogtepunten uit VI Oranje Blijft Thuis.

Negatief
Toch heeft de columniste nog wat minder positieve woorden voor het meest gestoorde programma ooit. "Er waren ook uitzendingen bij dat ik me afvroeg waar het heen moet met dit land, zoals die waarin Marianne Zwagerman los ging op het uiterlijk van Johan Derksen", zo schrijft De Jong. "Sowieso werd de witte wijn op sommige avonden net te kwistig geschonken en was een enkele tafelgast het levende bewijs dat de slogan ‘drank maakt meer kapot dan je lief is’ ook opgaat voor hersencellen van volwassenen."

Marianne Zwagerman over Johan Derksen:

Kijkcijfers
De Jong, die zelf óók een keer te gast was in het praatprogramma, noemt ook de kijkcijfers onvoorspelbaar. "Al scoorden ze over het algemeen hoger dan ik van tevoren had ingeschat. Het viel alleen wel op dat hoe meer de weken vorderden en hoe harder mensen aan tafel gingen schreeuwen in een krampachtige poging het zoveelste relletje te creëren, hoe meer ze omlaag gingen. En tussendoor werden er toch nog heel zinnige dingen gezegd over voetbal."

:[article:img](src:"rtl-4-best-bekeken-op-laatste-avond-voor-wk-voetbal.jpg" title:"Angela de Jong in VI Oranje Blijft Thuis.")

Derksen en Gijp
De heren Derksen en Van der Gijp wilden niet elke dag aanschuiven bij Genee, dus moest hij, samen met de redactie van RTL Late Night, de 'andere' dagen invulling geven. Zo zaten er doordeweekse uitzendingen tussen waarbij Genee in gesprek ging met experts en deskundigen die iets kwamen vertellen over de actualiteit. Op de maandagen en vrijdagen zaten Derksen en Van der Gijp er weer, aangevuld met Jan Boskamp en de Belgische schrijver Herman Brusselmans.

De heren van Voetbal Inside zijn aankomende zondag nog één keer te zien in VI Oranje Blijft Thuis. Hun volgende tv-klus zal op Veronica zijn, met het nieuwe voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Ook FOX Sports-ster Hélène Hendriks gaat naar Veronica.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV