RTL stopt met reality tv na aanzet tot grensoverschrijdend gedrag makers The Villa

RTL stopt met reality tv na aanzet tot grensoverschrijdend gedrag makers The Villa
Peter van der Vorst is zich ‘kapot geschrokken’, biedt excuses aan

Nieuws :

KIJK NU: Bekijk hier de hele uitzending van #BOOS over het schandaal in De Villa:
:[video:videos](ids:"142871" title:"")

Peter van der Vorst neemt keiharde maatregelen na de ophef die is ontstaan rond de realityserie De Villa. Hierin was grensoverschrijdend gedrag te zien van kandidaten, een jongen dook op een meisje en randde haar aan. Het programma werd door RTL direct van de buis gehaald, maar daar blijft het niet bij.

‘Schokkend wat op locatie is gebeurd’
“Ik ben me kapot geschrokken, eerlijk gezegd”, laat directeur Van der Vorst weten in RTL Nieuws. “Het is schokkend wat daar op locatie is gebeurd. Vooral de makers van het programma zijn zwaar over hun ethische grenzen heengegaan." Volgens Van der Vorst hebben tv-makers van producent Blue Circle de kandidaten aangezet tot gedrag waarbij zij over hun eigen grens heen gingen. Zo gaven ze de singles heftige opdrachten. “Dat is onvergeeflijk.”

Temptation Island voorlopig niet te zien
Van der Vorst biedt zijn ‘diepe excuses’ aan, aan de betrokken kandidaten. Ook worden andere 'guilty pleasure' realityseries zoals Temptation Island per direct opgeschort. Betrokken makers zijn op non-actief gezet en er komt een onafhankelijk onderzoek. De directeur wil het vertrouwen in het ‘guilty pleasure-genre’ terugkrijgen. “Ik ben hier naartoe gehaald om te bouwen aan een nieuw RTL. Dit soort praktijken horen daar totaal niet in thuis.”


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op RTL stopt met reality tv na aanzet tot grensoverschrijdend gedrag makers The Villa of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV