Vanavond op tv: Lenette van Dongen & De Bullshit Awards

Vanavond op tv: Lenette van Dongen & De Bullshit Awards
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 december

Kijktip :

Omroep Powned reikt vanavond de Bullshit Awards uit, de prijzen voor de meest onzinnige gebeurtenissen van 2019. Op NPO1 is cabaretière Lenette van Dongen te zien en de Britse dramaserie A Confession start op Canvas. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

De Bullshit Awards: satirische awardshow

NPO 3
NPO 3
20:30 uur

In de satirische awardshow De Bullshit Awards kijkt Omroep PowNed terug op de meest opzienbarende en onzinnige gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Bullshit
Wie zorgden afgelopen jaar voor de grootst mogelijke bullshit, of kregen er onverwachts mee te maken? Waarin sloegen we door?

Categorieën
Tijdens de awardshow zijn awards te 'verdienen' in acht categorieën: protest, deugen, influencer, milieu, excuus, politiek, ondernemer en BN'er.


Nieuw: A Confession

Canvas
Canvas
20:35 uur

Vanaf vanavond is de Britse dramaserie A confession de komende drie zaterdagen rond 20:35 uur met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas. De serie gaat over een speurder die tot elke prijs de verdwijningszaak van een jonge vrouw wil oplossen.

Verontrustend
Elaine O'Callaghan geniet van een rustige zaterdagochtend op het platteland wanneer ze een verontrustend telefoontje krijgt van haar zoon Liam. Elaines dochter is na een avondje uit niet thuisgekomen bij haar vriend Kevin.

Dood spoor
Inspecteur Fulcher, die hoopte op een rustig weekend, beseft meteen de ernst van de zaak. De zoektocht naar het vermiste meisje dreigt al snel op een dood spoor te belanden, tot er beeldmateriaal opduikt waarop Sian te zien is toen ze vertrok van de nachtclub en in een onbekende wagen stapte.


Cabaret: Rundfunk - Wachstumsschmerzen

NPO 3
NPO 3
21:40 uur

Na de succesvolle televisieserie is 'Wachstumsschmerzen' de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde).

Pubertijd
Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. De pubertijd is één grote brij van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Het maakt niet uit, je krijgt ze toch niet.

Kansloze proces
In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het kansloze proces van volwassen worden. Pijnlijk herkenbaar, genadeloos hilarisch. Voor iedereen in de pubertijd en daar lang voorbij.


Cabaret: Lenette van Dongen - Tegenwind

NPO 1
NPO 1
22:25 uur

Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht.

Natuur
Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een dorp dicht bij zee haar rust te vinden. Terug naar de natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger?


Nieuw: A Very English Scandal

NPO 2
NPO 2
22:40 uur

De komende drie avonden, zaterdag 28 tot en met maandag 30 december, is de driedelige Britse dramaserie A Very English Scandal elke avond rond 22:40 uur te zien op NPO 2.

Stalknecht
In 1965 is homoseksualiteit in Groot-Brittannië nog altijd strafbaar. De veelbelovende politicus Jeremy Thorpe is een charismatische man die voor de Liberal Party in het House of Commons zit. Hij wordt uitgenodigd voor een weekend bij een oude kennis op diens landgoed en loopt daar de aantrekkelijke stalknecht Norman Josiffe tegen het lijf.

Consequenties
Dat is de opmaat voor verwikkelingen die het land op zijn grondvesten zullen doen schudden. Als de stalknecht een jaar later gehoor geeft aan Jeremys uitnodiging om hem in Londen te komen bezoeken, heeft dat consequenties die beiden niet kunnen overzien, zowel op persoonlijk als op politiek gebied.


Shownieuws special: Willeke Alberti

SBS 6
SBS 6
22:50 uur

Deze speciale uitzending van Shownieuws staat volledig in het teken van Willeke Alberti.

Rustig
Willeke Alberti wordt op 3 februari 2020 75 jaar. Maar rustig aan doen is er nog niet bij, ze viert haar verjaardag met twee concerten in het Concertgebouw.

Oma
Het tweede concert moest er komen nadat het eerste concert binnen enkele dagen was uitverkocht. En dat alles combineert ze met haar rol als oma.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Lenette van Dongen & De Bullshit Awards of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV