Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je maandag op Veronica

Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je maandag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 was het op het gebied van terrorisme een aantal jaren rustig in de Verenigde Staten, maar op 15 april 2013 werd het land opgeschrikt door twee gruwelijke bomaanslagen bij de marathon van Boston. De film Patriots Day dramatiseert deze gebeurtenissen. De film is maandag te zien op Veronica en je kunt Patriots Day streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De film Patriots Day begint op 14 april 2013, een dag voor de bomaanslagen in Boston. We maken kennis met agent Tommy Saunders (gespeeld door Mark Wahlberg), die als beveiligingsagent fungeert bij de marathon. Nadat twee Tsjetsjeense broers hun bommen af hebben laten gaan volgt een diepgravend onderzoek naar de terroristische aanslag, waarvoor de FBI samenwerkt met de agenten die aanwezig waren. Er wordt een klopjacht georganiseerd op Dzjochar en Tamerlan Tsjarnajev, de aanslagplegers.

Angstaanjagend
Met de kennis van nu is het ronduit angstaanjagend om te zien hoe Patriots Day voortkabbelt tot het fatale moment van de aanslagen in Boston. Op miraculeuze wijze kwamen hierbij slechts drie mensen om het leven, maar wel waren er honderden gewonden, van wie er zeventien ledematen verloren. Dit soort films past precies in het straatje van de stoere Mark Wahlberg, die vol overtuiging gestalte geeft aan de politieagent Tommy Saunders. Ook de rest van de cast is uitstekend, met onder anderen Kevin Bacon, John Goodman, J.K. Simmons en Michelle Monaghan.

Patriots Day (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op maandag 6 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je maandag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV