Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je vrijdag op Net5

Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 was het op het gebied van terrorisme een aantal jaren rustig in de Verenigde Staten, maar op 15 april 2013 werd het land opgeschrikt door twee gruwelijke bomaanslagen bij de marathon van Boston. De film Patriots Day dramatiseert deze gebeurtenissen. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Patriots Day streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De film Patriots Day begint op 14 april 2013, een dag voor de bomaanslagen in Boston. We maken kennis met agent Tommy Saunders (gespeeld door Mark Wahlberg), die als beveiligingsagent fungeert bij de marathon. Nadat twee Tsjetsjeense broers hun bommen af hebben laten gaan volgt een diepgravend onderzoek naar de terroristische aanslag, waarvoor de FBI samenwerkt met de agenten die aanwezig waren. Er wordt een klopjacht georganiseerd op Dzjochar en Tamerlan Tsjarnajev, de aanslagplegers.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Met de kennis van nu is het ronduit angstaanjagend om te zien hoe Patriots Day voortkabbelt tot het fatale moment van de aanslagen in Boston. Op miraculeuze wijze kwamen hierbij slechts drie mensen om het leven, maar wel waren er honderden gewonden, van wie er zeventien ledematen verloren. Dit soort films past precies in het straatje van de stoere Mark Wahlberg, die vol overtuiging gestalte geeft aan de politieagent Tommy Saunders. Ook de rest van de cast is uitstekend.

Cast
Naast Mark Wahlberg (Instant Family) en Kevin Bacon (Mystic River) zijn ook John Goodman (The Big Lebowski), J.K. Simmons (Whiplash) en Michelle Monaghan (Gone Baby Gone) te zien in Patriots Day. Deze film is geregisseerd door Peter Berg (Lone Survivor).

Patriots Day (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 14 mei om 22.45 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 133 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende thriller Patriots Day zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV