Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2022

Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2022
Met All Quiet on the Western Front en meer

Film :

Het jaar 2022 was voor Netflix, de streamingdienst met de vuurrode N, weer een jaar van vallen en opstaan. Toch komen ze ook dit jaar weer met een aantal sterke producties. Gids.tv zet de beste films op Netflix van dit jaar voor je op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2022, de beste series van 2022 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv..

10. The Good Nurse (2022)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,8

Bron: Netflix
Het is een shockerend verhaal dat Amerika op zijn grondvesten deed schudden, over een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Waargebeurd drama met Jessica Chastain en Eddie Redmayne in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Good Nurse kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Good Nurse.

9. Blonde (2022)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 5,5

Bron: Netflix
Het inktzwarte fictieve portret van Marilyn Monroe's leven werd niet door iedereen met open armen ontvangen, maar de acteerprestatie van actrice Ana de Armas was erg goed. Een zwart pareltje op Netflix, maar niet voor iedereen. Lees hier waar je de film Blonde kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Blonde.

8. Roald Dahl's Matilda the Musical (2022)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,3

Bron: Netflix
Er zijn al een aantal fijne films gemaakt op basis van Roald Dahls boeken en Matilda the Musical laat weer zien dat het met een topcast nóg leuker wordt! Het strenge schoolhoofd Trunchbull (Emma Thompson) steelt daarbij absoluut de show. Lees hier waar je de film Roald Dahl's Matilda the Musical kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Roald Dahl's Matilda the Musical.

7. Enola Holmes 2

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,7

Bron: Netflix
Actrice Millie Bobby Brown en Henry Cavill schitteren in het tweede deel van deze succesvolle films waar de jonge rechercheur de moord van een jong meisje moet oplossen. Lees hier waar je de film Enola Holmes 2 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Enola Holmes 2

6. The Volcano: Rescue from Whakaari (2022)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,4

Bron: Netflix
Dat Moeder Aarde woest kan zijn is nog zacht uitgedrukt als je het verhaal ziet van deze toeristen die een bezoekje brengen aan de Witte Eiland voor de kust van Nieuw-Zeeland. Deze hartverscheurende en spannende documentaire is geproduceerd door Leonardo DiCaprio. Lees hier waar je de film The Volcano: Rescue from Whakaari kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Volcano: Rescue from Whakaari.

5. Girl in the Picture (2022)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,2

Bron: Netflix
Netflix heeft een aantal uitstekende misdaaddocumentaires in huis, waaronder deze productie over het waargebeurde en zeer tragische verhaal van Sharon Marshal. Een dikke aanrader. Lees hier waar je de film Girl in the Picture kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Girl in the Picture

4. RRR (2022)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,9

Bron: Netflix
Het was dé grote verrassing van het jaar 2022. Deze compleet over de top Bollywood actie-musical die zijn qua actie zelfs meten aan het niveau van topregisseur Michael Bay. Lees hier waar je de film RRR kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van RRR.

3. Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,4

Bron: Netflix
Dat dit jaar 2022 in zijn staart de beste (en leukste) films op Netflix geeft, bewijst dit Knives Out-vervolg die enthousiast wordt ontvangen. De cast is indrukwekkend met onder andere Daniel Craig, Janelle Monáe en Edward Norton in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Glass Onion: A Knives Out Mystery kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Glass Onion: A Knives Out Mystery.

2. Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,8

Bron: Netflix
Met het zien van deze prachtige parel met een zwarte rand kunnen we stellen dat dit de beste Pinokkio-film sinds jaren is. Regisseur Guillermo del Toro heeft een film gemaakt die zowel visueel als in het scenario grote indruk maakt: Wees gewaarschuwd, dit is niet geschikt voor jonge kijkers. Lees hier waar je de film Guillermo del Toro's Pinocchio kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Guillermo del Toro's Pinocchio.

1. All Quiet on the Western Front (2022)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,8

Bron: Netflix
In tijden van oorlog komen (goede) oorlogsfilms nog harder binnen, en dat is met deze krachtige productie zeker het geval. De gruwelijkheid en zinloosheid van oorlog komt in 147 minuten keihard je huiskamer binnenvallen en dat vergeet je nooit meer. Mede door visueel vuurwerk en een sterk cast is deze film van regisseur Edward Berger de terechte winnaar. Lees hier waar je de film All Quiet on the Western Front kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van All Quiet on the Western Front.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2023!

Actuele video's

Meer actuele video's