Recensie: Matilda the Musical tovert een glimlach én traantje op je gezicht

Recensie: Matilda the Musical tovert een glimlach én traantje op je gezicht
Met Alisha Weir als Matilda

Film :

Vanaf Eerste Kerstdag staat de film Matilda the Musical op Netflix. Kerstiger kan je Netflix niet krijgen met een verhaal van Roald Dahl, die inmiddels al meerdere keren is verfilmd. In hoeverre kan de 2022-editie zich onderscheiden? Lees hier de recensie van Matilda the Musical.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Telekinetische gaven
Het verhaal volgt Matilda, een jonge boekenwurm en tevens wonderkind, die wordt mishandeld door haar onwetende ouders, maar ook nog eens ontluikende telekinetische gaven heeft. Op een school gerund door onaardige directrice Miss Trunchbull vindt ze een geestverwant in haar leraar, Miss Honey, die haar aanmoedigt om zichzelf te zijn.

Alisha Weir en Lashana Lynch in 'Matilda the Musical'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,4

Je moet het maar voor elkaar zien te boksen: een vervolg maken op het enorm succesvolle Matilda en een rake vertelling van het zeer succesvolle verhaal van Roald Dahl. Netflix heeft inmiddels de volledige rechten op de verhalen van Dahl en ze starten met het "kerstige" verhaal van Matilda. Eigenlijk doet deze film exact wat het verhaal van Matilda moet bevatten: zeer unlikeable ouders, een schat van een Matilda en een in en in slechte headmistress. Emma Thompson steelt als die laatstgenoemde absoluut de show. Wat deze film wel heel anders doen als zijn voorgangers: het musicalelement ligt er veel dikker bovenop. Uiteindelijk is het dus vooral zingen dat de klok slaat en - het begint inmiddels een beetje een dooddoener te worden - daar moet je wel van houden. 3,5 ster.

Cast
Naast Alisha Weir (Don't Leave Home) en Lashana Lynch (Captain Marvel) spelen ook Andrea Riseborough (The Death of Stalin), Emma Thompson (Good Luck to You, Leo Grande) en Stephen Graham (Boiling Point) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Matthew Warchus (Pride).

Vanaf 25 december 2022 is Matilda the Musical te kijken op Netflix. Genre: musical, komedie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's