Friends

Spend some time with your Friends

Wat is Friends?

Friends was een populaire Amerikaanse televisieserie, die liep van 1994 tot 2004. De serie draait om de zes hoofdpersonen Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. Zij wonen allen in New York, waar hun levens worden gevolgd.

De serie volgt de diverse verhaallijnen van de zes personages. Aan het begin van de serie wonen Rachel en Monica net samen, tegenover het appartement van Chandler en Joey. Zij trekken op hun beurt veel op met Ross, de broer van Monica. Ook Phoebe, de ex-huisgenote van Monica, is vaak aanwezig. Het verhaal speelt zich vooral af in hun appartementen, maar ook veel in het koffiehuis vlakbij, genaamd Central Perk.

De grootste verhaallijn is die van de knipperlichtrelatie tussen Ross en Rachel. Later in de serie ontwikkelt zich ook een relatie tussen Chandler en Monica. De serie maakt gebruik van non-stop humor (met lachbanden) Het programma richtte zich echter ook vaak op serieuze zaken als breuken tussen koppels. In de serie zijn er regelmatig terugkerende running gags.

Het muziekthema van de serie is I'll Be There for You van The Rembrandts, wat een grote hit werd. In de Verenigde Staten kwam het nummer op nummer 17 in de Billboard Hot 100 terecht.

Tags: verenigde staten, new york, appartement, billboard, koffiehuis, serie, humor, 2004, appartementen, relatie, friends, rembrandts, non, non stop

MEER Friends


ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »