Op1: Ronnie Degen, Lars Gierveld over 25 jaar Zwarte Cross gemist? | Gids.tv

Op1: Ronnie Degen, Lars Gierveld over 25 jaar Zwarte Cross gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-10-14 22:30:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van vrijdag 14 oktober.

  • Wat begon als een jongensdroom van twee vrienden groeide uit tot het grootste festival van Nederland; de Zwarte Cross bestaat 25 jaar. Festivaldirecteur Ronnie Degen vertelt vanavond samen met Lars Gierveld, die een documentaire over het Achterhoekse volksfeest maakte, en met superfans Mark en Patrick, wat het festival zo bijzonder maakt.

  • Dankzij de internetsatellieten van Elon Musk kan het Oekraïense leger en de regering nog gebruik maken van internet. Maar hoe lang nog? De techmiljardair, die vorige week nog met een vredesplan kwam voor Oekraïne, wil niet meer betalen voor de verbinding. Kan de rijkste man ter wereld een cruciale rol in de oorlog spelen? We bespreken het met tech-investeerder Eva de Mol en techondernemer Ali Niknam.

  • Het is zo goed als zeker dat zondag de derde termijn van de Chinese president Xi Jinping ingaat. Hoe populair is hij nog in eigen land? En wat betekent de verlenging van zijn macht voor de rest van de wereld? We bespreken het met VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans en China-deskundige Bettine Vriesekoop, die Xi ooit ontmoette.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws