Op1: Corinne Ellemeet over burn-outs in de Tweede Kamer gemist? | Gids.tv

Op1: Corinne Ellemeet over burn-outs in de Tweede Kamer gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-10-17 22:48:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen Op1 van maandag 17 oktober

  • Het is het topje van de ijsberg, zegt GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet over haar collega’s die uitvallen door een burn-out. De werkdruk is te hoog en de online haat en agressiviteit hakt er in. Maar hoe kunnen politici gewoon hun werk blijven doen? Ook komt ze met een nationaal actieplan voor de bestrijding van endometriose, waar radio-dj Angelique Houtveen aan lijdt. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.
  • In Kiev zijn drie doden gevallen door alweer een aanval van Russische killerdrones.Hans Jaap Melissen is in de Oekraïense hoofdstad en sprak onder anderen met de burgemeester. Vanavond in Op1 vertelt de oorlogsverslaggever over wat het met de mensen doet.
  • Waarom leefde de zus van Rachel Tonies een schijnleven? Ze deed jaren alsof ze geneeskunde studeerde, waar ze in werkelijkheid allang mee was gestopt. In de documentaire ‘Schijnstudent’ onderzoekt Rachel waarom haar zus Dianne een verborgen leven had en uiteindelijk uit het ogenschijnlijke perfecte leven stapte. Vanavond schuift ze samen met regisseur Leon Veenendaal aan bij Op1.
  • Wat is de missie van Tania Kross? Na jaren in Nederland gewoond te hebben, verhuisde de mezzosopraan terug naar haar geboorteland, waar ze zich inmiddels flink inzet voor de Curaçaose cultuur. In het programma Volle Zalen zocht Cornald Maas haar op en ze vertellen erover in Op1.
  • Celstraffen tot tien jaar eist de hoofdofficier van Midden-Nederland Rutger Jeuken tegen de hoofdverdachten van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman. Hoe was deze zitting voor de nabestaanden? De advocaat van de familie Edwin Bosch schuift vanavond samen met dhr. Jeuken aan bij Op1.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws