VPRO Wintergasten met Henry Marsh gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Wintergasten met Henry Marsh gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Wintergasten met Henry Marsh gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de derde en laatste aflevering van Wintergasten zal Femke van der Laan een interview afleggen. Dat doet zij met Henry Marsh, de bekendste hersenchirurg ter wereld en de pionier in neurowetenschap in Engeland en Oekraïne. Alle fragmenten uit deze uitzending Wintergasten: hersenchirurg Henry Marsh denkt elke dag aan patiënten bij wie het misging Bekijk deze video » Bij bewustzijnDe jonge Marsh studeerde Politics, Philosophy and Economics en Medicijnen. Zijn bestemming vond hij in de hersenchirurgie, een vakgebied van hoge risico’s en bijbehorende sterftecijfers. Marsh opereerde patiënten vaak terwijl ze bij bewustzijn waren. Zo kon hij direct de effecten van zijn handelingen waarnemen. Eerste bommenSinds 1992 is Marsh betrokken geweest bij de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Oekraïne. Over zijn betrokkenheid in Oekraïne werd in 2007 de documentaire The English Surgeon gemaakt, die later een Emmy won. Toen dit jaar de eerste bommen op Kiev vielen, zat Marsh in een schuilkelder onder het Centraal Station van de stad.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Woensdag 4 januari 2023 om 23:41

In de derde en laatste aflevering van Wintergasten zal Femke van der Laan een interview afleggen. Dat doet zij met Henry Marsh, de bekendste hersenchirurg ter wereld en de pionier in neurowetenschap in Engeland en Oekraïne.

Bij bewustzijn
De jonge Marsh studeerde Politics, Philosophy and Economics en Medicijnen. Zijn bestemming vond hij in de hersenchirurgie, een vakgebied van hoge risico’s en bijbehorende sterftecijfers. Marsh opereerde patiënten vaak terwijl ze bij bewustzijn waren. Zo kon hij direct de effecten van zijn handelingen waarnemen.

Eerste bommen
Sinds 1992 is Marsh betrokken geweest bij de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Oekraïne. Over zijn betrokkenheid in Oekraïne werd in 2007 de documentaire The English Surgeon gemaakt, die later een Emmy won. Toen dit jaar de eerste bommen op Kiev vielen, zat Marsh in een schuilkelder onder het Centraal Station van de stad.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Wintergasten

Actuele video's

Meer actuele video's