NOS Bevrijdingsdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het is vandaag 5 mei en dat betekent in Nederland sinds 1945 Bevrijdingsdag. Vanavond is op NPO 1 een uitgebreide terugblik te zien op deze feestelijke dag, gevolgd door een registratie van het 5 mei-concert. AmbassadeursDuncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen van het ene Bevrijdingsfestival naar het andere om optredens te verzorgen. Hun activiteiten zijn te zien in deze registratie. Vervolgens zien we op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré, het 5 mei-concert. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn hierbij aanwezig. OptredensDe philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward staat op het speciaal gebouwde podium bij de Magere Brug. Eric Corton zorgt voor de rode draad van het programma, dat voorziet in optredens van onder anderen Fresku, Anita Meijer, Tania Kross, Merijn van Haren (Navarone), Wasim Arslan en celliste Ella van Poucke. Simone Weimans presenteert. :[broadcast:videos](ids:"443454,429786" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Donderdag 5 mei 2022 om 22:11

Het is vandaag 5 mei en dat betekent in Nederland sinds 1945 Bevrijdingsdag. Vanavond is op NPO 1 een uitgebreide terugblik te zien op deze feestelijke dag, gevolgd door een registratie van het 5 mei-concert.

Ambassadeurs
Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen van het ene Bevrijdingsfestival naar het andere om optredens te verzorgen. Hun activiteiten zijn te zien in deze registratie. Vervolgens zien we op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré, het 5 mei-concert. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn hierbij aanwezig.

Optredens
De philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward staat op het speciaal gebouwde podium bij de Magere Brug. Eric Corton zorgt voor de rode draad van het programma, dat voorziet in optredens van onder anderen Fresku, Anita Meijer, Tania Kross, Merijn van Haren (Navarone), Wasim Arslan en celliste Ella van Poucke. Simone Weimans presenteert.

:[broadcast:videos](ids:"443454,429786" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's