Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Frontlinie: Russen in Afrika

Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat. BurgeroorlogBram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien. Zo wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek de draaischijf in een groot geopolitiek conflict tussen Rusland en het Westen. HuurlingenDe Centraal Afrikaanse Republiek is de proeftuin van de dwingende Russische ambitie om Afrikaanse landen in hun invloedssfeer te krijgen en op te zetten tegen het Westen. In ruil voor grondstoffen en diplomatieke steun in de VN-Veiligheidsraad levert Rusland huurlingen om regeringen in het zadel te houden, onderwijs en desinformatie met een Moskous perspectief. Bekijk ook Mart de Kruif ziet Europa op grondvesten rammelen: "Noordflank NAVO gaat veranderen" Bekijk deze video » De Gevluchte Gast vanaf maandag op NPO 2: bekijk de eerste aangrijpende beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat.

Burgeroorlog
Bram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien. Zo wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek de draaischijf in een groot geopolitiek conflict tussen Rusland en het Westen.

Huurlingen
De Centraal Afrikaanse Republiek is de proeftuin van de dwingende Russische ambitie om Afrikaanse landen in hun invloedssfeer te krijgen en op te zetten tegen het Westen. In ruil voor grondstoffen en diplomatieke steun in de VN-Veiligheidsraad levert Rusland huurlingen om regeringen in het zadel te houden, onderwijs en desinformatie met een Moskous perspectief.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV