Amara Onwuka: 'Vrijdag kans op tornado door veel windschering' (video)

Amara Onwuka: 'Vrijdag kans op tornado door veel windschering' (video)

Een stevige paraplu is vrijdag geen overbodige luxe, zeker in het zuidoosten van het land: "Daar kan meer dan 50 mm aan regen vallen, dat is meer dan normaal gemiddeld in de maand mei valt. In Limburg kan er zelfs 75 mm vallen in zes uur tijd", vertelt WNL-presentatrice Nikki Herr.

Tornado?
Ze praat erover door met weervrouw Amara Onwuka, die het ook over de kans op een heuse tornado heeft: "Die kans is aanwezig omdat er nu op hoogte heel veel wind aanwezig is. Die wind komt uit een andere hoek dan aan de grond en op het moment dat je windschering hebt en de snelheid naar de hoogte toeneemt, is er kans dat dat gebeurt." Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder of bekijk het weerbericht van Weer.nl.

Amara Onwuka: 'Vrijdag kans op tornado door veel <em>windschering</em>' (video) Een stevige paraplu is vrijdag geen overbodige luxe, zeker in het zuidoosten van het land: "Daar kan meer dan 50 mm aan regen vallen, dat is meer dan normaal gemiddeld in de maand mei valt. In Limburg kan er zelfs 75 mm vallen in zes uur tijd", vertelt WNL-presentatrice Nikki Herr. Tornado?Ze praat erover door met weervrouw Amara Onwuka, die het ook over de kans op een heuse tornado heeft: "Die kans is aanwezig omdat er nu op hoogte heel veel wind aanwezig is. Die wind komt uit een andere hoek dan aan de grond en op het moment dat je windschering hebt en de snelheid naar de hoogte toeneemt, is er kans dat dat gebeurt." Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder of bekijk het weerbericht van Weer.nl. Bekijk ook Buienradar vrijdag: tornado, wateroverlast & forse hagelstenen? Bekijk deze video »
TV :
Amara Onwuka: 'Vrijdag kans op tornado door veel windschering' (video)


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Amara Onwuka: 'Vrijdag kans op tornado door veel windschering' (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV