Het Dorp gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Dorp gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Terug: Het Dorp

Het Dorp gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het Dorp is vanaf vanavond terug op NPO 1 met een tweede seizoen. Opnieuw reizen acteur Huub Stapel en Neerlandicus Wim Daniëls, twee dorpsjongens pur sang, door Nederland op hun motor met zijspan. Ze gaan op zoek naar de ziel van 'het dorp'. FenomenenOok in dit seizoen proberen Huub en Wim typisch dorpse fenomenen te ontrafelen. Steeds meer dorpen lijken het hoofd niet boven water te kunnen houden; voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. Maar gaat het wel zo slecht met dorpen in Nederland, of zijn ze levendiger dan ooit? Nog altijd woont tweederde van Nederland in een dorp. DorpskernIn de eerste aflevering reizen Huub en Wim af naar Bourtange, een vestingdorp met van oudsher een wel heel duidelijke kern. In het Noord-Hollandse Watergang is de Dorpsstraat nog altijd de enige route door het hart van het dorp. In Wommels komt Huub met de jonge politicus Habtamu de Hoop tot de kern van de zaak, want wat elk dorp nodig heeft, zijn mensen met hart voor het dorp. Bekijk ook Op1 gemist? Giovanca Ostiana scheert alle dorpen over één kam: "Gebeurt niks" Bekijk deze video » Het Dorp: zo heten ‘Smits’ in het buitenland: ‘Kowalski in Polen, Herrera in Spanje’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het Dorp is vanaf vanavond terug op NPO 1 met een tweede seizoen. Opnieuw reizen acteur Huub Stapel en Neerlandicus Wim Daniëls, twee dorpsjongens pur sang, door Nederland op hun motor met zijspan. Ze gaan op zoek naar de ziel van 'het dorp'.

Fenomenen
Ook in dit seizoen proberen Huub en Wim typisch dorpse fenomenen te ontrafelen. Steeds meer dorpen lijken het hoofd niet boven water te kunnen houden; voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. Maar gaat het wel zo slecht met dorpen in Nederland, of zijn ze levendiger dan ooit? Nog altijd woont tweederde van Nederland in een dorp.

Dorpskern
In de eerste aflevering reizen Huub en Wim af naar Bourtange, een vestingdorp met van oudsher een wel heel duidelijke kern. In het Noord-Hollandse Watergang is de Dorpsstraat nog altijd de enige route door het hart van het dorp. In Wommels komt Huub met de jonge politicus Habtamu de Hoop tot de kern van de zaak, want wat elk dorp nodig heeft, zijn mensen met hart voor het dorp.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het Dorp

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het Dorp gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV