Op1 gemist? Schokkende documentaire De Blauwe Familie doet veel stof opwaaien

Op1 gemist? Schokkende documentaire De Blauwe Familie doet veel stof opwaaien

Maandag 23 mei 2022 om 22:44

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Racisme en discriminatie zijn een structureel probleem binnen de nationale politie. Dat zegt politiechef Midden-Nederland Martin Sitalsing naar aanleiding van de documentaire 'De blauwe familie'. Bij Op1 vertelt Sitalsing openhartig over racisme en uitsluiting binnen de politie.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? Schokkende documentaire <em>De Blauwe Familie</em> doet veel stof opwaaien Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Racisme en discriminatie zijn een structureel probleem binnen de nationale politie. Dat zegt politiechef Midden-Nederland Martin Sitalsing naar aanleiding van de documentaire 'De blauwe familie'. Bij Op1 vertelt Sitalsing openhartig over racisme en uitsluiting binnen de politie. Tekst gaat verder onder de video. Pijnlijk beeldVolgens politiechef Martin Sitalsing is de documentaire pijnlijk voor het beeld van de politieorganisatie: "Het maakt op een pijnlijke manier zichtbaar dat hardlopen tot nu toe op dit thema niet voldoende is." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. De documentaire De blauwe familie is maandag 23 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De blauwe familie terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Schokkende documentaire De Blauwe Familie doet veel stof opwaaien

Pijnlijk beeld
Volgens politiechef Martin Sitalsing is de documentaire pijnlijk voor het beeld van de politieorganisatie: "Het maakt op een pijnlijke manier zichtbaar dat hardlopen tot nu toe op dit thema niet voldoende is."

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. De documentaire De blauwe familie is maandag 23 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De blauwe familie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's