Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Op1</em> gemist? Politie maakt gebruik van omtreden <em>deepfake-methode</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Door middel van een deepfake-video wekte de politie de 13-jarige Sedar Soares voor even tot leven. Volgens de politie zelf een wereldprimeur, maar is het gebruik van deepfake wel de juiste manier? "Als nou één organisatie zich aan de goede kant van de regels moet houden dan is het de politie, dan krijg je een vrijbrief voor andere organisaties", aldus big data-expert Bart van der Sloot. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Alle fragmenten uit deze uitzending Op1 gemist? Schokkende documentaire De Blauwe Familie doet veel stof opwaaien Bekijk deze video » Op1 gemist? Racisme en discriminatie zijn structurele problemen binnen de politie Bekijk deze video » Op1 gemist? Gunay Uslu nam Mark Rutte mee naar voorstelling Sanne Wallis de Vries Bekijk deze video » Op1 gemist? Staatssecretaris Gunay Uslu over openhartig gesprek met Johan Derksen Bekijk deze video » Op1 gemist? Kamermeerderheid uit zorgen over omvolkings-uitzending Ongehoord Nederland Bekijk deze video » Op1 gemist? D66-senator Boris Dittrich over worsteling met homoseksualiteit Bekijk deze video »
Talkshow :
Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Door middel van een deepfake-video wekte de politie de 13-jarige Sedar Soares voor even tot leven. Volgens de politie zelf een wereldprimeur, maar is het gebruik van deepfake wel de juiste manier? "Als nou één organisatie zich aan de goede kant van de regels moet houden dan is het de politie, dan krijg je een vrijbrief voor andere organisaties", aldus big data-expert Bart van der Sloot.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV