Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Maandag 23 mei 2022 om 23:36

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Op1</em> gemist? Politie maakt gebruik van omtreden <em>deepfake-methode</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 23 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Door middel van een deepfake-video wekte de politie de 13-jarige Sedar Soares voor even tot leven. Volgens de politie zelf een wereldprimeur, maar is het gebruik van deepfake wel de juiste manier? "Als nou één organisatie zich aan de goede kant van de regels moet houden dan is het de politie, dan krijg je een vrijbrief voor andere organisaties", aldus big data-expert Bart van der Sloot. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Politie maakt gebruik van omtreden deepfake-methode

Door middel van een deepfake-video wekte de politie de 13-jarige Sedar Soares voor even tot leven. Volgens de politie zelf een wereldprimeur, maar is het gebruik van deepfake wel de juiste manier? "Als nou één organisatie zich aan de goede kant van de regels moet houden dan is het de politie, dan krijg je een vrijbrief voor andere organisaties", aldus big data-expert Bart van der Sloot.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's