Bewoners bezorgd in Het Dorp: ‘Veel woningen naar Belgen en toeristen’

Bewoners bezorgd in Het Dorp: ‘Veel woningen naar Belgen en toeristen’

Zondag was in de docuserie Het Dorp te zien dat Huub Stapel en Wim Daniëls de dorpen Groede en De Moer bezochten. Ze spraken onder meer met bewoners over hoe dorpen tegenwoordig worden bedreigd. Zij vertellen onder anderen dat ze zien dat Belgen en toeristen veel woningen overnemen. Ook zag iemand een belangrijk onderdeel uit het dorp verdwijnen. “Een school wegnemen is bijna het hart uit zo’n dorp wegnemen. Want dat is de kracht van een dorp om te komen tot een gezamenlijke gemeenschap.”

Bekijk het fragment van Het Dorp hieronder.

Het Dorp is elke zondag rond 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het Dorp terugkijken bij Gids.tv.

Bewoners bezorgd in <em>Het Dorp</em>: ‘Veel woningen naar Belgen en toeristen’ Zondag was in de docuserie Het Dorp te zien dat Huub Stapel en Wim Daniëls de dorpen Groede en De Moer bezochten. Ze spraken onder meer met bewoners over hoe dorpen tegenwoordig worden bedreigd. Zij vertellen onder anderen dat ze zien dat Belgen en toeristen veel woningen overnemen. Ook zag iemand een belangrijk onderdeel uit het dorp verdwijnen. “Een school wegnemen is bijna het hart uit zo’n dorp wegnemen. Want dat is de kracht van een dorp om te komen tot een gezamenlijke gemeenschap.” Bekijk het fragment van Het Dorp hieronder. Het Dorp is elke zondag rond 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het Dorp terugkijken bij Gids.tv. Het Dorp: Wim Daniëls legt uit wat wullie-hullie-denken op Schiermonnikoog is Bekijk deze video » Het Dorp gemist? Francis van Broekhuizen treedt op met Het Dorp Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's