2Doc Kort: Shanghai in Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc Kort: Shanghai in Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc Kort: Shanghai in Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending Dit voorjaar ging Nederland helemaal van het slot en leek de coronapandemie definitief bezworen te zijn. Hoe anders was dat in de miljoenenstad Shanghai in China. De korte documentaire Shanghai in lockdown laat ons zien hoe de vlag er daar bij hing in de lente. VideodagboekDe jonge Chinese Ke hield in het voorjaar van 2022 een videodagboek bij om te laten zien hoe de lockdown in Shanghai in zijn werk ging. Een goede relatie met de sleutelbewaarder van de hekken rond haar buurt bleek in deze periode van essentiële waarde te zijn. OnderzoekKe was voor wetenschappelijk onderzoek in Shanghai toen de rigoureuze lockdown werd afgekondigd. Ze probeerde op alle mogelijke manieren naar huis te komen, zonder succes. Samen met haar buurtgenoten probeerde ze er het beste van te maken en de grenzen op te zoeken van wat mogelijk was. :[broadcast:videos](ids:"446211,441119" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Zondag 10 juli 2022 om 21:30

Dit voorjaar ging Nederland helemaal van het slot en leek de coronapandemie definitief bezworen te zijn. Hoe anders was dat in de miljoenenstad Shanghai in China. De korte documentaire Shanghai in lockdown laat ons zien hoe de vlag er daar bij hing in de lente.

Videodagboek
De jonge Chinese Ke hield in het voorjaar van 2022 een videodagboek bij om te laten zien hoe de lockdown in Shanghai in zijn werk ging. Een goede relatie met de sleutelbewaarder van de hekken rond haar buurt bleek in deze periode van essentiële waarde te zijn.

Onderzoek
Ke was voor wetenschappelijk onderzoek in Shanghai toen de rigoureuze lockdown werd afgekondigd. Ze probeerde op alle mogelijke manieren naar huis te komen, zonder succes. Samen met haar buurtgenoten probeerde ze er het beste van te maken en de grenzen op te zoeken van wat mogelijk was.

:[broadcast:videos](ids:"446211,441119" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's