Andere Tijden Special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: de Grebbeberg

Andere Tijden Special: de Grebbeberg NPO 2 herhaalt vanavond de Andere Tijden Special over de schuilplaats op de Grebbeberg bij Rhenen. Het is nu een idyllisch wandelgeboed, maar in mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van felle gevechten die het begin van de Tweede Wereldoorlog markeerden. StrijdOp de Grebbeberg hoopt het Nederlandse leger de Duitsers tegen te houden. Bijna nergens in ons land wordt meer strijd geleverd. In totaal komen meer dan vierhonderd Nederlanders hier om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven. SlachtpartijDe jongens blijven moederziel alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. De afloop is even luguber als voorspelbaar: het wordt een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmachtexperts gaan 81 jaar na dato op zoek. :[broadcast:videos](ids:"462157,452817" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

NPO 2 herhaalt vanavond de Andere Tijden Special over de schuilplaats op de Grebbeberg bij Rhenen. Het is nu een idyllisch wandelgeboed, maar in mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van felle gevechten die het begin van de Tweede Wereldoorlog markeerden.

Strijd
Op de Grebbeberg hoopt het Nederlandse leger de Duitsers tegen te houden. Bijna nergens in ons land wordt meer strijd geleverd. In totaal komen meer dan vierhonderd Nederlanders hier om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven.

Slachtpartij
De jongens blijven moederziel alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. De afloop is even luguber als voorspelbaar: het wordt een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmachtexperts gaan 81 jaar na dato op zoek.

:[broadcast:videos](ids:"462157,452817" title:"Bekijk ook")Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV