Zien: Annemiek van Vleuten wint eerste editie Tour de France Femmes

Zien: Annemiek van Vleuten wint eerste editie Tour de France Femmes

Zondag 31 juli 2022 om 19:21

Bekijk hier het etappeschema van Tour de France Femmes 2022.

Annemiek van Vleuten heeft zondagmiddag de eerste editie van de Tour de France Femmes gewonnen. De 39-jarige Nederlandse plaatste op vijf kilometer voor de finishlijn een aanval die haar concurrentie na een slopende bergetappe definitief lam legde.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: <em>Annemiek van Vleuten</em> wint eerste editie <em>Tour de France Femmes</em> Bekijk hier het etappeschema van Tour de France Femmes 2022. Annemiek van Vleuten heeft zondagmiddag de eerste editie van de Tour de France Femmes gewonnen. De 39-jarige Nederlandse plaatste op vijf kilometer voor de finishlijn een aanval die haar concurrentie na een slopende bergetappe definitief lam legde. Tekst gaat verder onder de video. Technische uitdagingenVan Vleuten, die een dag eerder het geel had overnomen van Marianne Vos, kreeg gaande de etappe last van technische uitdagingen. Zo’n 66 kilometer voor de finish moest Van Vleuten voor het eerst van fiets wisselen. Dat was nog niet alles, want in de ruime twintig kilometer die daarop volgden ruilde de Nederlandse nog driemaal van materiaal. De Tour de France Femmes 2022 is tot en met zondag 31 juli te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv. De belangrijkste hoogtepunten vind je bij Gids.tv. Bekijk ook Bekijk de beelden van massale valpartij tijdens de 5e etappe in de Tour de France Femmes Bekijk deze video » Tour de France Femmes: bekijk hoogtepunten etappe 6 met winst Marianne Vos Bekijk deze video » Tour de France Femmes: Annemiek van der Vleuten wint koninginnenrit en neemt voorschot op eindzege Bekijk deze video »
Wielrennen :
Zien: Annemiek van Vleuten wint eerste editie Tour de France Femmes

Technische uitdagingen
Van Vleuten, die een dag eerder het geel had overnomen van Marianne Vos, kreeg gaande de etappe last van technische uitdagingen. Zo’n 66 kilometer voor de finish moest Van Vleuten voor het eerst van fiets wisselen. Dat was nog niet alles, want in de ruime twintig kilometer die daarop volgden ruilde de Nederlandse nog driemaal van materiaal.

De Tour de France Femmes 2022 is tot en met zondag 31 juli te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv. De belangrijkste hoogtepunten vind je bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's