2Doc: Een gat in mijn hart gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Een gat in mijn hart gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Een gat in mijn hart gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is de eerste documentaire van het nieuwe Omroep ZWART te zien op NPO 2. Een gat in mijn hart wordt uitgebracht vanwege de dertigjarige herdenking van de vliegramp die op 4 oktober 1992 plaatsvond in de Bijlmer. AkwasiOp 4 oktober 1992 is er een vliegtuig neergestort in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Kinderen uit de omgeving hebben destijds op school de opdracht gekregen om hun ervaringen te tekenen ter verwerking van het trauma. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek. Nu, dertig jaar later, gaat Akwasi samen met lotgenoten de confrontatie met hun gedeelde trauma aan. ErvaringenWelke plek hebben de ervaringen van dertig jaar geleden vandaag de dag nog in hun leven? Is het trauma iets om te op te lossen, of juist iets wat de ruimte verdient om er te zijn? Met deze documentaire wordt op dinsdag 4 oktober 2022, precies dertig jaar na de vliegramp, stil gestaan bij de vele onzichtbare gevolgen die de ramp heeft gehad op de multiculturele bevolking van de Bijlmer. Bekijk ook Zien: Giel Beelen geeft Omroep Zwart vast onderdeel in avondprogramma NPO Radio 2 Bekijk deze video » Bekijk de trailer van de documentaire Akwasi, vanaf nu bij Videoland Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is de eerste documentaire van het nieuwe Omroep ZWART te zien op NPO 2. Een gat in mijn hart wordt uitgebracht vanwege de dertigjarige herdenking van de vliegramp die op 4 oktober 1992 plaatsvond in de Bijlmer.

Akwasi
Op 4 oktober 1992 is er een vliegtuig neergestort in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Kinderen uit de omgeving hebben destijds op school de opdracht gekregen om hun ervaringen te tekenen ter verwerking van het trauma. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek. Nu, dertig jaar later, gaat Akwasi samen met lotgenoten de confrontatie met hun gedeelde trauma aan.

Ervaringen
Welke plek hebben de ervaringen van dertig jaar geleden vandaag de dag nog in hun leven? Is het trauma iets om te op te lossen, of juist iets wat de ruimte verdient om er te zijn? Met deze documentaire wordt op dinsdag 4 oktober 2022, precies dertig jaar na de vliegramp, stil gestaan bij de vele onzichtbare gevolgen die de ramp heeft gehad op de multiculturele bevolking van de Bijlmer.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV