Het regent klachten over 90 meter hoge vlam bij Shell in Rotterdam: "Gigantisch"

Het regent klachten over 90 meter hoge vlam bij Shell in Rotterdam: "Gigantisch"

Donderdag 13 oktober 2022 om 16:08

De Milieudienst Rijnmond (DCMR) heeft sinds woensdagavond meer dan 150 klachten ontvangen over een vlam van zo'n 90 meter hoog op de Vondelingenweg in Pernis, te Rotterdam. Dat meldt de dienst op Twitter. Bekijk de beelden van de vlam in de video hieronder.

Geuroverlast
"De fakkel is het gevolg van een procesverstoring bij Shell. Shell weet intussen wat de oorzaak is, maar wil daar niet verder op ingaan. Een woordvoerder laat weten dat het zogeheten fakkelen een veiligheidsmaatregel is, om druk weg te nemen in bepaalde processen. Dit ter voorkoming van andere problemen", meldt Hart van Nederland. Volgens de DCMR veroorzaakt de vlam ook geluid- en geuroverlast. Op beelden van een webcam in Vlaardingen was woensdagnacht en donderdagochtend de vlam te zien.

Bekijk de metershoge vlam in de Hart van Nederland-video hieronder.

Het regent klachten over <em>90 meter hoge vlam</em> bij <em>Shell</em> in Rotterdam: &quot;Gigantisch&quot; De Milieudienst Rijnmond (DCMR) heeft sinds woensdagavond meer dan 150 klachten ontvangen over een vlam van zo'n 90 meter hoog op de Vondelingenweg in Pernis, te Rotterdam. Dat meldt de dienst op Twitter. Bekijk de beelden van de vlam in de video hieronder. Geuroverlast"De fakkel is het gevolg van een procesverstoring bij Shell. Shell weet intussen wat de oorzaak is, maar wil daar niet verder op ingaan. Een woordvoerder laat weten dat het zogeheten fakkelen een veiligheidsmaatregel is, om druk weg te nemen in bepaalde processen. Dit ter voorkoming van andere problemen", meldt Hart van Nederland. Volgens de DCMR veroorzaakt de vlam ook geluid- en geuroverlast. Op beelden van een webcam in Vlaardingen was woensdagnacht en donderdagochtend de vlam te zien. Bekijk de metershoge vlam in de Hart van Nederland-video hieronder. Bekijk ook Anna Gimbrère in discussie met Shell-directeur Marjan van Loon: "Dit gaat geld opleveren" Bekijk deze video » EenVandaag gemist? 'Shell haalt recordwinsten door oorlog Oekraïne' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's