De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de derde aflevering van dit seizoen van De kijk van Koolhoven, waarin regisseur Martin Koolhoven zijn favoriete filmgenres bespreekt, is het thema 'dystopia'. Deze dystopie-films tonen ons een schrikbeeld van de toekomst, waarin onze maatschappij ernstig veranderd is. Dramatische setting'Je hebt voor speelfilms drama en conflict nodig,' zegt Martin Koolhoven, 'en een dystopie is van zichzelf al een dramatische setting. In tegenstelling tot de utopie, die in de meeste films toch stiekem een vermomde dystopie blijkt te zijn.' Onder de dystopische films zitten opvallend veel klassiekers, zoals Metropolis (1927), Nineteen Eighty-Four (1984) en The Matrix (1999). PinocchioOok gaat het in deze aflevering van De kijk van Koolhoven over artificiële intelligentie en onze angst daarvoor. Films als 2001: A Space Odyssey (1968) en Blade Runner (1982), zo legt Koolhoven uit, zijn allemaal moderne varianten op Pinocchio (1940). Andere films die aan bod komen zijn A Clockwork Orange (1971) en Snowpiercer (2013), maar - verrassend genoeg - ook The Pink Panther (1963), The Sound of Music (1965) en Forrest Gump (1994). Bekijk ook Beau gemist? Martin Koolhoven bespreekt zijn favoriete achtervolgingsscènes Bekijk deze video » Talkshow M: Martin Koolhoven over populaire film noir genre (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de derde aflevering van dit seizoen van De kijk van Koolhoven, waarin regisseur Martin Koolhoven zijn favoriete filmgenres bespreekt, is het thema 'dystopia'. Deze dystopie-films tonen ons een schrikbeeld van de toekomst, waarin onze maatschappij ernstig veranderd is.

Dramatische setting
'Je hebt voor speelfilms drama en conflict nodig,' zegt Martin Koolhoven, 'en een dystopie is van zichzelf al een dramatische setting. In tegenstelling tot de utopie, die in de meeste films toch stiekem een vermomde dystopie blijkt te zijn.' Onder de dystopische films zitten opvallend veel klassiekers, zoals Metropolis (1927), Nineteen Eighty-Four (1984) en The Matrix (1999).

Pinocchio
Ook gaat het in deze aflevering van De kijk van Koolhoven over artificiële intelligentie en onze angst daarvoor. Films als 2001: A Space Odyssey (1968) en Blade Runner (1982), zo legt Koolhoven uit, zijn allemaal moderne varianten op Pinocchio (1940). Andere films die aan bod komen zijn A Clockwork Orange (1971) en Snowpiercer (2013), maar - verrassend genoeg - ook The Pink Panther (1963), The Sound of Music (1965) en Forrest Gump (1994).

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Kijk van Koolhoven

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV