Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het is één van de grote sociale media van deze tijd: Instagram, het platform waarop vooral foto's de hoofdrol spelen. Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla duikt in een nieuwe aflevering in de gruwelijke gevolgen die het gebruik van Instagram kan hebben. PerfectieIn 2010 wordt de app Instagram gelanceerd, in eerste instantie bedoeld om amateurfotografen kunstzinnige foto's te kunnen laten maken. Maar de app groeit voor gebruikers uit tot een obsessie naar uiterlijke perfectie. Nu, tien jaar na de lancering van Instagram, tonen Franse onderzoeksjournalisten de schrijnende gevolgen. DoodDe cosmetische industrie werkt 24/7 door om de toenemende schoonheidsidealen te verwezenlijken. Jonge vrouwen en meisjes maar ook jongens en mannen laten aan hun uiterlijk sleutelen. Billen en borsten vergroten, facelifts en fillers: de drang naar Instagram-perfectie is onverzadigbaar. Soms met de dood tot gevolg. Bekijk ook Zien: Sylvie Meis deelt pikante video van zichzelf op Instagram Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het is één van de grote sociale media van deze tijd: Instagram, het platform waarop vooral foto's de hoofdrol spelen. Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla duikt in een nieuwe aflevering in de gruwelijke gevolgen die het gebruik van Instagram kan hebben.

Perfectie
In 2010 wordt de app Instagram gelanceerd, in eerste instantie bedoeld om amateurfotografen kunstzinnige foto's te kunnen laten maken. Maar de app groeit voor gebruikers uit tot een obsessie naar uiterlijke perfectie. Nu, tien jaar na de lancering van Instagram, tonen Franse onderzoeksjournalisten de schrijnende gevolgen.

Dood
De cosmetische industrie werkt 24/7 door om de toenemende schoonheidsidealen te verwezenlijken. Jonge vrouwen en meisjes maar ook jongens en mannen laten aan hun uiterlijk sleutelen. Billen en borsten vergroten, facelifts en fillers: de drang naar Instagram-perfectie is onverzadigbaar. Soms met de dood tot gevolg.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV