ZIEN: grootste raket ooit ontploft tijdens eerste testvlucht in Texas

ZIEN: grootste raket ooit ontploft tijdens eerste testvlucht in Texas

Donderdag 20 april 2023 om 17:03

In Texas is de grootste raket die ooit is gebouwd tijdens een lanceerpoging voor een testvlucht ontploft. Starship van ruimtevaartbedrijf SpaceX werd om 15.34 uur Nederlandse tijd gelanceerd, maar ontplofte enkele minuten later. Er was niemand aan boord. Starship is een volledig herbruikbaar transportsysteem dat na een ruimtereis kan terugkeren naar de basis.

Verwachtingen lancering
Het belangrijkste doel was opstijgen vanaf de lanceertafel en dan veilig langs de toren vliegen zonder de boel op te blazen, wat gelukt is. Tijdens het opstijgen zijn 5 van de 33 hoofdmotoren uitgevallen wat ook in de lijn der verwachting lag.

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

ZIEN: grootste <em>raket</em> ooit ontploft tijdens eerste testvlucht in <em>Texas</em> In Texas is de grootste raket die ooit is gebouwd tijdens een lanceerpoging voor een testvlucht ontploft. Starship van ruimtevaartbedrijf SpaceX werd om 15.34 uur Nederlandse tijd gelanceerd, maar ontplofte enkele minuten later. Er was niemand aan boord. Starship is een volledig herbruikbaar transportsysteem dat na een ruimtereis kan terugkeren naar de basis. Verwachtingen lanceringHet belangrijkste doel was opstijgen vanaf de lanceertafel en dan veilig langs de toren vliegen zonder de boel op te blazen, wat gelukt is. Tijdens het opstijgen zijn 5 van de 33 hoofdmotoren uitgevallen wat ook in de lijn der verwachting lag. Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Zien! Wanneer ben je een zware drinker? (Hart van Nederland) Bekijk deze video » Bekijk: verpleegkundige opgepakt voor betrokkenheid bij dood van 24 patiënten in Assen Bekijk deze video » Buurt geschokt na dodelijke schietpartij Houten (video) Bekijk deze video »
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's