Gaat de Amerikaanse televisie op zwart door schrijversstaking?

Gaat de Amerikaanse televisie op zwart door schrijversstaking?

Wednesday 3 May 2023 om 20:32

De Writers Guild of America is het zat. Doordat veel shows op streamingdiensten verschijnen lopen de schrijvers van deze hitshows veel geld mis. De scenarioschrijvers gaan in staking voor onbepaalde tijd. Wat zijn de effecten hiervan op de Amerikaanse televisie?

Traditionele tv
Traditioneel gezien kregen schrijvers, na het stoppen van een show of serie, nog vrij veel geld door herhalingen op tv. Doordat veel series nu te streamen zijn lopen ze deze inkomsten dus mis. De schrijvers willen nu zien dat het gat in salaris, wat door deze nieuwe tijd van tv-kijken is ontstaan, gedicht wordt met een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Zolang ze nog geen akkoord hebben met de grote studio's en streamingdiensten moeten tv-kijkers het doen met herhalingen en is het de vraag of sommige nieuwe series en films het scherm wel op tijd gaan halen.

2007
Dit is niet de eerste keer dat de Writers Guild of America een staking starten. In 2007 gebeurde dit ook met leuke fragmenten uit late night shows als gevolg bij onder meer Conan en Letterman.

Bekijk de video van RTL Boulevard hieronder. Heb je RTL Boulevard gemist? Je kunt de hele uitzendingen en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Gaat de Amerikaanse televisie op zwart door schrijversstaking? De Writers Guild of America is het zat. Doordat veel shows op streamingdiensten verschijnen lopen de schrijvers van deze hitshows veel geld mis. De scenarioschrijvers gaan in staking voor onbepaalde tijd. Wat zijn de effecten hiervan op de Amerikaanse televisie? Traditionele tvTraditioneel gezien kregen schrijvers, na het stoppen van een show of serie, nog vrij veel geld door herhalingen op tv. Doordat veel series nu te streamen zijn lopen ze deze inkomsten dus mis. De schrijvers willen nu zien dat het gat in salaris, wat door deze nieuwe tijd van tv-kijken is ontstaan, gedicht wordt met een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Zolang ze nog geen akkoord hebben met de grote studio's en streamingdiensten moeten tv-kijkers het doen met herhalingen en is het de vraag of sommige nieuwe series en films het scherm wel op tijd gaan halen. 2007Dit is niet de eerste keer dat de Writers Guild of America een staking starten. In 2007 gebeurde dit ook met leuke fragmenten uit late night shows als gevolg bij onder meer Conan en Letterman. Dave Prepares For The Writers' Strike | Letterman Bekijk de video van RTL Boulevard hieronder. Heb je RTL Boulevard gemist? Je kunt de hele uitzendingen en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Zie: Beau begint vanavond aan talkshowseizoen: 'Jinek is meer politiek en ik ben meer keten' Bekijk deze video » Zie: Eva Simmons over documentaire Kelly: 'Zij heeft écht geleden' Bekijk deze video » Zien: Mia & Dion zingen 'onherkenbare versie' Burning Daylight in Khalid & Sophie (video) Bekijk deze video » Duncan Laurence verdedigt optredens Mia en Dion: 'Reteslecht geluid in Madrid' (video) Bekijk deze video »
Entertainment :
Gaat de Amerikaanse televisie op zwart door schrijversstaking?

Actuele video's

Meer actuele video's