Cillessen weer gepasseerd, wie neemt Koeman mee naar de Nations League?

Cillessen weer gepasseerd, wie neemt Koeman mee naar de Nations League?

Zaterdag 10 juni 2023 om 17:45

Ronald Koeman heeft zaterdag, tijdens een persconferentie, uitleg gegeven over zijn selectie voor de halve finale van de Nations League. Zoals altijd bij het Nederlands elftal is er weer drama bij de spelers. Welke spelers heeft Koeman gepasseerd?

Cillessen
Het geluk is niet aan de zijde van Jasper Cillessen. Op privé vlak en voetbal vlak is er veel gaande rond de keeper. Nadat Cillessen niet gekozen was voor het WK voetbal (met veel commotie), is hij wederom niet geselecteerd voor het nationale elftal. Ronald Koeman vindt de keeper niet in vorm, maar de situatie rond zijn vorige afwijzing blijft hangen. Zou het toch liggen aan zijn karakter? Keepers Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (sc Heerenveen) zijn wel geselecteerd voor Oranje.

Frimpong
Jeremie Frimpong heeft waarschijnlijk een hele slechte keuze gemaakt. Zijn sterallures wordt hem niet in dank afgenomen door de bondscoach. Nadat de 22-jarige voetballer niet geselecteerd werd voor Oranje, heeft hij bedankt voor het team van Jong-Oranje. Hij vond zichzelf blijkbaar te goed voor het jeugdteam. "Ik begrijp het niet en vind het niet goed", zei Koeman zaterdag op een persconferentie in Zeist. "Het is gewoon niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als de speler denkt dat hij het niveau is ontstegen, neem je de verkeerde beslissing."

Geselecteerd
De volgende spelers gaan mee naar de Nations League. Vanaf 14 juni gaat Oranje weer spelen. De halve finale is in De Kuip, tegen Kroatië.

Doelmannen:
Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (sc Heerenveen).

Verdedigers
Nathan Aké (Manchester City), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax) en Tyrell Malacia (Manchester United).

Middenvelders
Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).

Aanvallers
Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Manchester United), Xavi Simons (PSV) en Steven Bergwijn (Ajax).

Bekijk de video hieronder.

<em>Cillessen</em> weer gepasseerd, wie neemt <em>Koeman</em> mee naar de Nations League? Ronald Koeman heeft zaterdag, tijdens een persconferentie, uitleg gegeven over zijn selectie voor de halve finale van de Nations League. Zoals altijd bij het Nederlands elftal is er weer drama bij de spelers. Welke spelers heeft Koeman gepasseerd? CillessenHet geluk is niet aan de zijde van Jasper Cillessen. Op privé vlak en voetbal vlak is er veel gaande rond de keeper. Nadat Cillessen niet gekozen was voor het WK voetbal (met veel commotie), is hij wederom niet geselecteerd voor het nationale elftal. Ronald Koeman vindt de keeper niet in vorm, maar de situatie rond zijn vorige afwijzing blijft hangen. Zou het toch liggen aan zijn karakter? Keepers Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (sc Heerenveen) zijn wel geselecteerd voor Oranje. FrimpongJeremie Frimpong heeft waarschijnlijk een hele slechte keuze gemaakt. Zijn sterallures wordt hem niet in dank afgenomen door de bondscoach. Nadat de 22-jarige voetballer niet geselecteerd werd voor Oranje, heeft hij bedankt voor het team van Jong-Oranje. Hij vond zichzelf blijkbaar te goed voor het jeugdteam. "Ik begrijp het niet en vind het niet goed", zei Koeman zaterdag op een persconferentie in Zeist. "Het is gewoon niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als de speler denkt dat hij het niveau is ontstegen, neem je de verkeerde beslissing." GeselecteerdDe volgende spelers gaan mee naar de Nations League. Vanaf 14 juni gaat Oranje weer spelen. De halve finale is in De Kuip, tegen Kroatië. Doelmannen:Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (sc Heerenveen). VerdedigersNathan Aké (Manchester City), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax) en Tyrell Malacia (Manchester United). MiddenveldersFrenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma). AanvallersCody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Manchester United), Xavi Simons (PSV) en Steven Bergwijn (Ajax). Bekijk de video hieronder. Bekijk ook Feyenoord fan staat bij de huldiging met foto van overleden zoon: 'Hij is erbij' Bekijk deze video » ZIEN: Even tot Hier nagelt voetbalhooligans aan schandpaal, 'volkomen voor lul gezet' Bekijk deze video » Samenvatting PSV - sc Heerenveen (Eredivisie) Bekijk deze video » Samenvatting Vitesse - FC Groningen (Eredivisie) Bekijk deze video » Edwin van der Sar openhartig over het verlaten van Ajax, 'ik ga het onwijs missen' Bekijk deze video » René van der Gijp over de Nederlandse voetbalcompetitie: 'Stelt geen flikker voor!' (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Samenvatting Sparta Rotterdam - FC Twente (play-offs Europees voetbal) Bekijk deze video »
Sport :

Actuele video's

Meer actuele video's