Heftig: gevechten tussen Russisch leger en Wagner Group

Heftig: gevechten tussen Russisch leger en Wagner Group

Zaterdag 24 juni 2023 om 15:14

De Wagner Group, een Russisch huurlingenleger, hebben zich tegen hun eigen land gekeerd. De Wagner Group zou op weg zijn naar Moskou en onderweg grote overwinningen claimen.

De Wagner Group
De Wagner Group is een huurlingenleger die met de russen vocht tegen Oekraïne. Zaterdag lijken ze hun gedachten over de oorlog te hebben veranderd toen ze opeens zich tegen Poetin keerde. Wagner-baas Prigozhin zweert wraak op Russische legerleiding na een vermeende Russische aanval op zijn troepen. Hij heeft Russen opgeroepen mee te doen aan zijn "mars voor gerechtigheid". De Wagner-leider zegt dat hij 25.000 manschappen achter zich heeft en dat hij wordt gesteund door delen van het leger.

Coup
De Leider van de Wagner Group lijkt van plan te zijn om een Coup te plegen. Hij plaatste zaterdagochtend vroeg een verklaring op sociale media waarin hij stelt dat hij 25.000 manschappen heeft die "bereid zijn om te sterven" en onderweg zijn naar Moskou om de Russische legerleiding omver te werpen. "We zullen iedereen die ons in de weg staat vernietigen."

Heftig: gevechten tussen Russisch leger en <em>Wagner Group</em> De Wagner Group, een Russisch huurlingenleger, hebben zich tegen hun eigen land gekeerd. De Wagner Group zou op weg zijn naar Moskou en onderweg grote overwinningen claimen. De Wagner GroupDe Wagner Group is een huurlingenleger die met de russen vocht tegen Oekraïne. Zaterdag lijken ze hun gedachten over de oorlog te hebben veranderd toen ze opeens zich tegen Poetin keerde. Wagner-baas Prigozhin zweert wraak op Russische legerleiding na een vermeende Russische aanval op zijn troepen. Hij heeft Russen opgeroepen mee te doen aan zijn "mars voor gerechtigheid". De Wagner-leider zegt dat hij 25.000 manschappen achter zich heeft en dat hij wordt gesteund door delen van het leger. Russian President Vladimir Putin addresses the apparent coup attempt by Wagner. pic.twitter.com/YIOeOYVYLL— ALX ?? (@alx) June 24, 2023 CoupDe Leider van de Wagner Group lijkt van plan te zijn om een Coup te plegen. Hij plaatste zaterdagochtend vroeg een verklaring op sociale media waarin hij stelt dat hij 25.000 manschappen heeft die "bereid zijn om te sterven" en onderweg zijn naar Moskou om de Russische legerleiding omver te werpen. "We zullen iedereen die ons in de weg staat vernietigen." ⚡️Fights between supporters and opponents of Wagner at the headquarters of the Southern Military District in Rostov-on-Don, pic.twitter.com/Udg1oM79XK— War Monitor (@WarMonitors) June 24, 2023 Bekijk ook ZIEK: 'Forum voor Democratie vindt dat er in Oekraïne geen grote dingen gebeuren' (video) Bekijk deze video » Jort Kelder: 'Rusland schiet Oekraïne in puin maar gaat wel helpen puinruimen in Turkije' (Op1) Bekijk deze video » Video: Oekraïens dorp afgesloten van buitenwereld, alleen nog bereikbaar via loopbrug Bekijk deze video » Gruwelijke details: dit gebeurt er met Russen die niet willen vechten (video) Bekijk deze video » NAVO-topman Rob Bauer: 'Drone-aanval op Kremlin was fake' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Heftig: gevechten tussen Russisch leger en Wagner Group

Actuele video's

Meer actuele video's