Kankerverwekkende stof in sloot waar kinderen spelen: "Hoge concentraties"

Kankerverwekkende stof in sloot waar kinderen spelen: "Hoge concentraties"

<em>Kankerverwekkende</em> stof in sloot waar kinderen spelen: &quot;Hoge concentraties&quot; In een sloot in het Haagse Leidschendam is een een hoge concentratie PFOS in het water gevonden. PFOS behoort tot de de groep van stoffen genaamd PFAS. De stoffen zijn kankerverwekkend en verzwakken het immuunsysteem. De bewoners zijn in shock... VervuilingEr spelen kinderen rondom de sloot, zij vissen. Ook honden zwemmen in het water. De buurt is in shock. Top-advocate Bénédicte Ficq roept bewoners van de wijk op om aangifte te doen tegen Chemours, een bedrijf dat al langer onder vuur ligt vanwege de vervuiling van chemische stoffen. "De hoge PFOS-concentratie in de Haagse woonwijk kwam aan het licht door onderzoek naar de waterschappen van Pointer. In het slootwater is een gehalte van 180 nanogram PFOS per liter geconstateerd: ter vergelijking, dat is 25.000 keer de grenswaarde die het RIVM hanteert voor veilig oppervlakte water", schrijft Hart van Nederland op hun website. Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven. Bekijk ook Zien: Patty Brard in shock door nieuw uiterlijk Linda de Mol Bekijk deze video » Een Jaar Van Je Leven: Wendy in shock als Babette haar weg wil stemmen Bekijk deze video »
TV :
Zondag 16 juli 2023 om 12:19

In een sloot in het Haagse Leidschendam is een een hoge concentratie PFOS in het water gevonden. PFOS behoort tot de de groep van stoffen genaamd PFAS. De stoffen zijn kankerverwekkend en verzwakken het immuunsysteem. De bewoners zijn in shock...

Vervuiling
Er spelen kinderen rondom de sloot, zij vissen. Ook honden zwemmen in het water. De buurt is in shock. Top-advocate Bénédicte Ficq roept bewoners van de wijk op om aangifte te doen tegen Chemours, een bedrijf dat al langer onder vuur ligt vanwege de vervuiling van chemische stoffen. "De hoge PFOS-concentratie in de Haagse woonwijk kwam aan het licht door onderzoek naar de waterschappen van Pointer. In het slootwater is een gehalte van 180 nanogram PFOS per liter geconstateerd: ter vergelijking, dat is 25.000 keer de grenswaarde die het RIVM hanteert voor veilig oppervlakte water", schrijft Hart van Nederland op hun website.

Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's