Zien: magneetvisser in Amsterdam zorgt voor onrust na vondst mogelijke landmijn

Zien: magneetvisser in Amsterdam zorgt voor onrust na vondst mogelijke landmijn

Zondag 27 augustus 2023 om 18:38

In het Rembrandtpark in Amsterdam zorgde een magneetvisser op zondag voor opschudding. De omgeving rond de brug van de Theophile de Bockstraat werd door de politie afgezet nadat de visser dacht een landmijn uit het water te hebben gehaald. Om de situatie te beoordelen, werd onmiddellijk de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: <em>magneetvisser in Amsterdam</em> zorgt voor onrust na vondst <em>mogelijke landmijn</em> In het Rembrandtpark in Amsterdam zorgde een magneetvisser op zondag voor opschudding. De omgeving rond de brug van de Theophile de Bockstraat werd door de politie afgezet nadat de visser dacht een landmijn uit het water te hebben gehaald. Om de situatie te beoordelen, werd onmiddellijk de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Tekst gaat verder onder de video. Inspectie EODNa een inspectie door de EOD bleek tot opluchting van velen dat het geen explosief was. Ironisch genoeg had de magneetvisser in plaats daarvan 'slechts' een grote magneet uit het water gehaald. Rond 13.15 uur werd de afzetting opgeheven, en kon de rust in het park weer herstellen. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Indrukwekkende beelden: duizenden Max Verstappen-fans feesten op Waltz van André Rieu Bekijk deze video » Video: Omstanders schieten snel te hulp bij auto te water in Bleiswijk Bekijk deze video »
Nieuws :

Inspectie EOD
Na een inspectie door de EOD bleek tot opluchting van velen dat het geen explosief was. Ironisch genoeg had de magneetvisser in plaats daarvan 'slechts' een grote magneet uit het water gehaald. Rond 13.15 uur werd de afzetting opgeheven, en kon de rust in het park weer herstellen.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's