Hoogtepunten A12 blokkade dag 5: klimaatactivisten dansen op Stayin' Alive

Hoogtepunten A12 blokkade dag 5: klimaatactivisten dansen op Stayin' Alive

Woensdag 13 september 2023 om 17:30

Klimaatactivisten hebben voor de vijfde opeenvolgende dag het verkeer bij het Malieveld in Den Haag geblokkeerd door op de A12 te gaan zitten, wat de stad inkomend verkeer toeliet maar uitgaand verkeer verhinderde. De politie heeft uiteindelijk alle activisten in bussen meegenomen, waardoor de weg weer vrij is.

Tekst gaat verder onder de video.

Hoogtepunten <em>A12 blokkade dag 5</em>: klimaatactivisten dansen op <em>Stayin' Alive</em> Klimaatactivisten hebben voor de vijfde opeenvolgende dag het verkeer bij het Malieveld in Den Haag geblokkeerd door op de A12 te gaan zitten, wat de stad inkomend verkeer toeliet maar uitgaand verkeer verhinderde. De politie heeft uiteindelijk alle activisten in bussen meegenomen, waardoor de weg weer vrij is. Tekst gaat verder onder de video. A12 blokkade dag 5Net als tijdens eerdere blokkades, verzocht de politie de demonstranten om zich te verplaatsen naar een locatie tegenover station Den Haag Centraal. De meeste actievoerders negeerden echter dit verzoek en in plaats daarvan dansten velen op het nummer Stayin' Alive van de Bee Gees. Na ongeveer een half uur begon de politie met het aanhouden van mensen die niet vrijwillig waren vertrokken. In totaal heeft de politie meer dan driehonderd activisten gearresteerd. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Maandag weer blokkade A12 door Extinction Rebellion: politie grijpt in Bekijk deze video » Escalatie tijdens A12-protesten: boze automobilist confronteert politie en wordt geslagen (HvNL) Bekijk deze video »
Nieuws :

A12 blokkade dag 5
Net als tijdens eerdere blokkades, verzocht de politie de demonstranten om zich te verplaatsen naar een locatie tegenover station Den Haag Centraal. De meeste actievoerders negeerden echter dit verzoek en in plaats daarvan dansten velen op het nummer Stayin' Alive van de Bee Gees. Na ongeveer een half uur begon de politie met het aanhouden van mensen die niet vrijwillig waren vertrokken. In totaal heeft de politie meer dan driehonderd activisten gearresteerd.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's