Video: agent vrijgesproken na fataal schietincident 27-jarige Timothy

Video: agent vrijgesproken na fataal schietincident 27-jarige Timothy

Woensdag 1 november 2023 om 17:26

Op dinsdag heeft de rechtbank in Utrecht de 23-jarige agent vrijgesproken die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodde tijdens een arrestatie in het Brabantse Waalwijk. Volgens de rechter kan de agent, die om veiligheidsredenen wordt aangeduid als 'XZ4007', geen schuld worden verweten.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: <em>agent vrijgesproken</em> na fataal schietincident <em>27-jarige Timothy</em> Op dinsdag heeft de rechtbank in Utrecht de 23-jarige agent vrijgesproken die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodde tijdens een arrestatie in het Brabantse Waalwijk. Volgens de rechter kan de agent, die om veiligheidsredenen wordt aangeduid als 'XZ4007', geen schuld worden verweten. Tekst gaat verder onder de video. OnoplettendHet Openbaar Ministerie legde eerder deze maand de eis van een taakstraf van zestig uur op aan de agent, met als argument dat hij "onoplettend" had gehandeld. Dit omdat hij in strijd met alle voorschriften zijn vinger op de trekker had. De agent, een lid van het arrestatieteam, werd beschuldigd van dood door schuld. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Timmermans vs. Omtzigt in Hart van Nederland: vooral verschillen of toch ook overeenkomsten? Bekijk deze video » Lekker kraai eten? Chef-kok Herman Cooijmans maakt er een delicatesse van (Hart van Nederland) Bekijk deze video »
Nieuws :

Onoplettend
Het Openbaar Ministerie legde eerder deze maand de eis van een taakstraf van zestig uur op aan de agent, met als argument dat hij "onoplettend" had gehandeld. Dit omdat hij in strijd met alle voorschriften zijn vinger op de trekker had. De agent, een lid van het arrestatieteam, werd beschuldigd van dood door schuld.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's