Museumnacht Amsterdam eindigt in vandalisme: Rijksmuseum en Van Goghmuseum beklad met verf

Museumnacht Amsterdam eindigt in vandalisme: Rijksmuseum en Van Goghmuseum beklad met verf

Zondag 5 november 2023 om 13:36

Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en mogelijk het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn zaterdagavond tijdens de Museumnacht beklad met verf. De beveiliging heeft twee verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie, aldus een politiewoordvoerder.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Museumnacht Amsterdam</em> eindigt in vandalisme: <em>Rijksmuseum</em> en <em>Van Goghmuseum</em> beklad met verf Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en mogelijk het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn zaterdagavond tijdens de Museumnacht beklad met verf. De beveiliging heeft twee verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie, aldus een politiewoordvoerder. Tekst gaat verder onder de video. BesmeurdDe onderdoorgang bij het Rijksmuseum is rond 21.45 uur op een aantal plekken besmeurd, en ook een paar ruiten van het Van Gogh Museum moesten het ontgelden. Op beelden is te zien dat er rode verf op de ruiten van het Van Gogh Museum zit. De reden waarom de gebouwen zijn beklad, is nog onduidelijk. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Hart van Nederland: omstanders overmeesteren overvaller (17) met mes in Amsterdam (video) Bekijk deze video » Nederlanders uit Gaza geland in Eindhoven: "Dit snijdt iedereen door de ziel" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :

Besmeurd
De onderdoorgang bij het Rijksmuseum is rond 21.45 uur op een aantal plekken besmeurd, en ook een paar ruiten van het Van Gogh Museum moesten het ontgelden. Op beelden is te zien dat er rode verf op de ruiten van het Van Gogh Museum zit. De reden waarom de gebouwen zijn beklad, is nog onduidelijk.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's