ZIEN: Zwartgeschminkte pieten in Rijswijk afgelast, organisator Marc Weterings is woedend

ZIEN: Zwartgeschminkte pieten in Rijswijk afgelast, organisator Marc Weterings is woedend

ZIEN: Zwartgeschminkte pieten in Rijswijk afgelast, organisator <em>Marc Weterings</em> is woedend Verschillende gemeenten hebben ervoor gekozen om dit jaar geen sinterklaasintocht te organiseren, omdat actiegroep Kick Out Zwarte Piet aankondigde te komen protesteren. Daar hadden bewoners in Rijswijk een oplossing voor: de ene week de intocht met roetveegpieten, en de week erna een met zwartgeschminkte pieten... Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven. Witheet"Maar die tweede, die georganiseerd was door burgers, mag niet doorgaan van de gemeente. Burgmeester Huri Sahin heeft hiervoor gekozen omdat de veiligheid en openbare orde niet voldoende beschermd zouden kunnen worden. Organisator van de alternatieve intocht Marc Weterings is witheet. Hij noemt het 'te gek voor woorden'", schrijft Hart van Nederland. Bekijk ook Gewelddadige pro-Zwarte Piet demonstranten De Lier vallen politie aan met vuurwerk (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Zondag 19 november 2023 om 08:53

Verschillende gemeenten hebben ervoor gekozen om dit jaar geen sinterklaasintocht te organiseren, omdat actiegroep Kick Out Zwarte Piet aankondigde te komen protesteren. Daar hadden bewoners in Rijswijk een oplossing voor: de ene week de intocht met roetveegpieten, en de week erna een met zwartgeschminkte pieten... Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven.

Witheet
"Maar die tweede, die georganiseerd was door burgers, mag niet doorgaan van de gemeente. Burgmeester Huri Sahin heeft hiervoor gekozen omdat de veiligheid en openbare orde niet voldoende beschermd zouden kunnen worden. Organisator van de alternatieve intocht Marc Weterings is witheet. Hij noemt het 'te gek voor woorden'", schrijft Hart van Nederland.

Actuele video's

Meer actuele video's