Eerste exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV naar 35 zetels, duidelijke winnaar (video)

Eerste exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV naar 35 zetels, duidelijke winnaar (video)

Woensdag 22 november 2023 om 21:06

Bekijk hieronder de eerste exitpoll (21.00 uur) van de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Een exitpoll is een stembuspeiling, een schaduwverkiezing waarmee een indicatie wordt gegeven van een uitslag die nog niet bekend is. De definitieve uitslag kan verschillen van de exitpoll, maar over het algemeen is de exitpoll een goede indicatie voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen.

Volgens de eerste exitpoll is de PVV van Geert Wilders overduidelijk de winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Met een marge van twee zetels is de partij niet meer in te halen met 35 zetels. Als tweede eindigt GL-PvdA voorlopig met 26 zetels. VVD eindigt op de derde plek met 23 zetels.

Verkiezingen
Nederland heeft vandaag gestemd en het zijn ongekend spannende Tweede Kamerverkiezingen geworden, waarin de partijen in de top dicht bij elkaar leken te zitten. De afgelopen weken hebben de politieke kopstukken massaal campagne gevoerd om de stem van de kiezer te winnen.

Na PVV, GL-PvdA en VVD vinden we NSC van Pieter Omtzigt op de vierde plek in de exitpoll met 20 zetels. Vervolgens zien we een groot gat en eindigt D66 op 10 zetels. De voorlopige opkomst (gemeten tot 20.45 uur) is 77,2%.

Bekijk hieronder een RTL Nieuws over de exitpolls. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Eerste exitpoll <em>Tweede Kamerverkiezingen</em>: PVV naar 35 zetels, duidelijke winnaar (video) Bekijk hieronder de eerste exitpoll (21.00 uur) van de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Een exitpoll is een stembuspeiling, een schaduwverkiezing waarmee een indicatie wordt gegeven van een uitslag die nog niet bekend is. De definitieve uitslag kan verschillen van de exitpoll, maar over het algemeen is de exitpoll een goede indicatie voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen. Volgens de eerste exitpoll is de PVV van Geert Wilders overduidelijk de winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Met een marge van twee zetels is de partij niet meer in te halen met 35 zetels. Als tweede eindigt GL-PvdA voorlopig met 26 zetels. VVD eindigt op de derde plek met 23 zetels. VerkiezingenNederland heeft vandaag gestemd en het zijn ongekend spannende Tweede Kamerverkiezingen geworden, waarin de partijen in de top dicht bij elkaar leken te zitten. De afgelopen weken hebben de politieke kopstukken massaal campagne gevoerd om de stem van de kiezer te winnen. Na PVV, GL-PvdA en VVD vinden we NSC van Pieter Omtzigt op de vierde plek in de exitpoll met 20 zetels. Vervolgens zien we een groot gat en eindigt D66 op 10 zetels. De voorlopige opkomst (gemeten tot 20.45 uur) is 77,2%. De PVV is de grootste partij van Nederland met 35 zetels! ???Nederland heeft gekozen voor verandering en die verandering gaat er komen. #NederlandKiest #TK23 #Verkiezingen2023 pic.twitter.com/qiZBzT7PdP— PVV - Partij voor de Vrijheid (@PVVpers) November 22, 2023 Groot feest bij de PVV: 'Weten niet wat ze meemaken' | Livebloghttps://t.co/8YJzHQfKxn pic.twitter.com/cjpRW4IHIN— RTL Nieuws (@RTLnieuws) November 22, 2023 Bekijk hieronder een RTL Nieuws over de exitpolls. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Maurice de Hond over razendsnelle stijging PVV in peiling: 'Zelden zoiets gezien' Bekijk deze video » Vandaag Inside: 'Mensen gaan massaal op Geert Wilders stemmen, om deze reden' Bekijk deze video » Verkiezingsuitslagen: 'Merel EK wordt Merel Exitpoll' (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Mag dit wel? Pieter Omtzigt mét vrouw Ayfer in stemhokje Bekijk deze video » Van stembus naar uitslag: het geheim achter de snelheid van de exitpoll Bekijk deze video »
Politiek :
Eerste exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV naar 35 zetels, duidelijke winnaar (video)

Actuele video's

Meer actuele video's