Geert Wilders enorm teleurgesteld in VVD: 'Zonder een minuut te hebben onderhandeld'

Geert Wilders enorm teleurgesteld in VVD: 'Zonder een minuut te hebben onderhandeld'

Vrijdag 24 november 2023 om 14:37

Dilan Yeşilgöz (VVD) verklaart dat haar partij, vanwege het zetelverlies, niet zal deelnemen aan een nieuw kabinet. Echter, de VVD is bereid om een kabinet met de winnende partijen PVV, NSC en eventueel BBB te steunen als gedoogpartner.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Geert Wilders</em> enorm teleurgesteld in <em>VVD</em>: 'Zonder een minuut te hebben onderhandeld' Dilan Yeşilgöz (VVD) verklaart dat haar partij, vanwege het zetelverlies, niet zal deelnemen aan een nieuw kabinet. Echter, de VVD is bereid om een kabinet met de winnende partijen PVV, NSC en eventueel BBB te steunen als gedoogpartner. Tekst gaat verder onder de video. Zeer teleurstellend dat de VVD zonder een minuut te hebben onderhandeld zegt niet deel te willen nemen aan een centrumrechts kabinet. Dit is ook niet wat de VVD-kiezer wil volgens mij. Erg jammer. Ik hoop dat ze nog van gedachten veranderen want regeren is beter dan gedogen.— Geert Wilders (@geertwilderspvv) November 24, 2023 Reactie WildersGeert Wilders noemt het 'erg teleurstellend' dat de VVD niet wil deelnemen aan een nieuw kabinet. Hij geeft aan dat dit volgens hem niet overeenkomt met de wensen van de VVD-kiezer, waarbij de PVV-leider gelooft dat de VVD-achterban uitkijkt naar een centrumrechts kabinet. Wilders ziet als een 'lichtpuntje' dat Yeşilgöz bereid is om constructief te gedogen, maar benadrukt dat daar ook de mogelijkheid voor moet zijn. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook ZIEN: PVV-leider Geert Wilders door het dolle heen na zien verkiezingsuitslag Bekijk deze video » Mark Rutte wil niet reageren op verkiezingswinst PVV: 'Ik zeg even helemaal niks' (video) Bekijk deze video » Hoe kijkt Willem-Alexander naar overwinning Geert Wilders? 'Ze gaan theedrinken' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :

Reactie Wilders
Geert Wilders noemt het 'erg teleurstellend' dat de VVD niet wil deelnemen aan een nieuw kabinet. Hij geeft aan dat dit volgens hem niet overeenkomt met de wensen van de VVD-kiezer, waarbij de PVV-leider gelooft dat de VVD-achterban uitkijkt naar een centrumrechts kabinet. Wilders ziet als een 'lichtpuntje' dat Yeşilgöz bereid is om constructief te gedogen, maar benadrukt dat daar ook de mogelijkheid voor moet zijn.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's