Omtzigt na overleg met verkenner Plasterk: 'Niet klaar om kabinetsonderhandeling te starten'

Omtzigt na overleg met verkenner Plasterk: 'Niet klaar om kabinetsonderhandeling te starten'

Wednesday 29 November 2023 om 19:27

NSC, de partij van Pieter Omtzigt, is niet bereid om deel te nemen aan de onderhandelingen voor de vorming van een kabinet. Dat heeft partijleider Omtzigt tegen verkenner Ronald Plasterk gezegd, vertelt hij na afloop van dat lange gesprek aan de verzamelde pers.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Omtzigt</em> na overleg met verkenner <em>Plasterk</em>: 'Niet klaar om kabinetsonderhandeling te starten' NSC, de partij van Pieter Omtzigt, is niet bereid om deel te nemen aan de onderhandelingen voor de vorming van een kabinet. Dat heeft partijleider Omtzigt tegen verkenner Ronald Plasterk gezegd, vertelt hij na afloop van dat lange gesprek aan de verzamelde pers. Tekst gaat verder onder de video. Belemmering rechtsstaatOmtzigt constateert nog steeds belemmeringen bij de PVV, met name op het gebied van de rechtsstaat. Hij pleit voor de aanstelling van twee informateurs die zullen onderzoeken waar partijen overeenstemming kunnen bereiken. De concrete invulling van dit proces werd echter niet expliciet besproken. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook VVD-leider Dilan Yesilgöz ziet kansen: 'Open voor centrumrechts kabinet vanuit Tweede Kamer' Bekijk deze video » Frans Timmermans in de minderheid: GroenLinks-PvdA-kiezers maken verrassende keuze (video) Bekijk deze video »
Politiek :

Belemmering rechtsstaat
Omtzigt constateert nog steeds belemmeringen bij de PVV, met name op het gebied van de rechtsstaat. Hij pleit voor de aanstelling van twee informateurs die zullen onderzoeken waar partijen overeenstemming kunnen bereiken. De concrete invulling van dit proces werd echter niet expliciet besproken.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's