Tweede exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV blijft de grootste, GL-PvdA tweede (video)

Tweede exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV blijft de grootste, GL-PvdA tweede (video)

Woensdag 22 november 2023 om 21:54

Bekijk hieronder de tweede exitpoll (21.30 uur) van de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Een exitpoll is een stembuspeiling, een schaduwverkiezing waarmee een indicatie wordt gegeven van een uitslag die nog niet bekend is. De definitieve uitslag kan verschillen van de exitpoll, maar over het algemeen is de exitpoll een goede indicatie voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen.

Ook in de tweede exitpoll van de Tweede Kamerverkiezingen is de PVV de grootste. Al bij de eerste exitpoll was de PVV overduidelijk de grootste en niet meer in te halen door andere partijen. Wel strijden GL-PvdA en VVD om de tweede plaats. Het verschil is momenteel twee zetels in het voordeel van GL-PvdA van Frans Timmermans. De definitieve opkomst is 78,2%.

Verkiezingen
Nederland heeft vandaag gestemd en het zijn ongekend spannende Tweede Kamerverkiezingen geworden. De afgelopen weken hebben de politieke kopstukken massaal campagne gevoerd om de stem van de kiezer te winnen, maar de grootste partijen bleven in de peilingen dicht bij elkaar. De exitpolls wijzen echter op een opvallende andere trend: de PVV is overduidelijk de grootste partij geworden en is niet meer in te halen door de andere partijen.

Bekijk hieronder een RTL Nieuws over de exitpolls. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Tweede exitpoll <em>Tweede Kamerverkiezingen</em>: PVV blijft de grootste, GL-PvdA tweede (video) Eerste exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV naar 35 zetels, duidelijke winnaar (video) Bekijk deze video » Bekijk hieronder de tweede exitpoll (21.30 uur) van de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Een exitpoll is een stembuspeiling, een schaduwverkiezing waarmee een indicatie wordt gegeven van een uitslag die nog niet bekend is. De definitieve uitslag kan verschillen van de exitpoll, maar over het algemeen is de exitpoll een goede indicatie voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen. Ook in de tweede exitpoll van de Tweede Kamerverkiezingen is de PVV de grootste. Al bij de eerste exitpoll was de PVV overduidelijk de grootste en niet meer in te halen door andere partijen. Wel strijden GL-PvdA en VVD om de tweede plaats. Het verschil is momenteel twee zetels in het voordeel van GL-PvdA van Frans Timmermans. De definitieve opkomst is 78,2%. VerkiezingenNederland heeft vandaag gestemd en het zijn ongekend spannende Tweede Kamerverkiezingen geworden. De afgelopen weken hebben de politieke kopstukken massaal campagne gevoerd om de stem van de kiezer te winnen, maar de grootste partijen bleven in de peilingen dicht bij elkaar. De exitpolls wijzen echter op een opvallende andere trend: de PVV is overduidelijk de grootste partij geworden en is niet meer in te halen door de andere partijen. Bekijk hieronder een RTL Nieuws over de exitpolls. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Maurice de Hond over razendsnelle stijging PVV in peiling: 'Zelden zoiets gezien' Bekijk deze video » Vandaag Inside: 'Mensen gaan massaal op Geert Wilders stemmen, om deze reden' Bekijk deze video » Verkiezingsuitslagen: 'Merel EK wordt Merel Exitpoll' (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Mag dit wel? Pieter Omtzigt mét vrouw Ayfer in stemhokje Bekijk deze video » Van stembus naar uitslag: het geheim achter de snelheid van de exitpoll Bekijk deze video »
Politiek :
Tweede exitpoll Tweede Kamerverkiezingen: PVV blijft de grootste, GL-PvdA tweede (video)

Actuele video's

Meer actuele video's