Frans Timmermans in de minderheid: GroenLinks-PvdA-kiezers maken verrassende keuze (video)

Frans Timmermans in de minderheid: GroenLinks-PvdA-kiezers maken verrassende keuze (video)

Woensdag 29 november 2023 om 19:13

Frans Timmermans, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, kreeg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vorige week minder dan de helft van de stemmen voor zijn partij. De meerderheid van de kiezers koos ervoor hun stem uit te brengen op kandidaten lager op de lijst. 'Ik denk dat veel mensen hebben gekozen voor een vrouw', aldus Timmermans.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Frans Timmermans</em> in de minderheid: <em>GroenLinks-PvdA-kiezers</em> maken verrassende keuze <em>(video)</em> Frans Timmermans, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, kreeg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vorige week minder dan de helft van de stemmen voor zijn partij. De meerderheid van de kiezers koos ervoor hun stem uit te brengen op kandidaten lager op de lijst. 'Ik denk dat veel mensen hebben gekozen voor een vrouw', aldus Timmermans. Tekst gaat verder onder de video. GroenLinks-PvdAGroenLinks-PvdA ontving meer dan 1,6 miljoen stemmen, waarvan ongeveer 750.000 naar Timmermans gingen, wat overeenkomt met 46,2 procent van de stemmen. Dit betekent dat circa 870.000 kiezers hun stem uitbrachten op andere kandidaten van GroenLinks-PvdA. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Frans Timmermans: "Geert Wilders is een ultieme pestkop" Bekijk deze video » Emotionele Frans Timmermans: 'Wij gaan de democratie verdedigen!' (video) Bekijk deze video »
Politiek :
Frans Timmermans in de minderheid: GroenLinks-PvdA-kiezers maken verrassende keuze (video)

GroenLinks-PvdA
GroenLinks-PvdA ontving meer dan 1,6 miljoen stemmen, waarvan ongeveer 750.000 naar Timmermans gingen, wat overeenkomt met 46,2 procent van de stemmen. Dit betekent dat circa 870.000 kiezers hun stem uitbrachten op andere kandidaten van GroenLinks-PvdA.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's