Breaking nieuws: Pieter Omtzigt stopt met formatiegesprekken, "geschrokken door staat overheidsfinanciën"

Breaking nieuws: Pieter Omtzigt stopt met formatiegesprekken, "geschrokken door staat overheidsfinanciën"

Breaking nieuws: <em>Pieter Omtzigt</em> stopt met formatiegesprekken, &quot;geschrokken door staat overheidsfinanciën&quot; De formatie tussen PVV,BBB, NSC en VVD is dinsdagavond voorlopig geklapt. Pieter Omtzigt, leider van NSC, heeft in een brief aan zijn leden geschreven dat hij gestopt is met de gesprekken en niet mee wil regeren in een rechts kabinet. Omtzigt zou geschrokken zijn door de staat van de overheidsfinanciën. VerklaringPieter Omtzigt blijft meepraten maar ziet een meerderheidskabinet niet zitten. Wel wil hij een minderheidskabinet gedogen. In zijn verklaring schrijft hij het volgende: "Door het lezen van de brieven vandaag is NSC zeer geschrokken."NSC stelt vast dat we sinds vandaag met andere financiële verwachtingen voor de komende jaren zitten. NSC wil onder geen enkel beding beloftes maken aan Nederlanders, waarvan zij van tevoren weet dat dit loze beloftes zijn die de komende kabinetsperiode niet waargemaakt kunnen worden. "Bestaanszekerheid bouw je niet met luchtkastelen". Reactie WildersGeert Wilders heeft gereageerd op de keuze van Pieter Omtzigt op X. Bekijk zijn reactie hieronder. Ongelooflijk wat teleurstellend. Nederland wil dit kabinet en nu gooit Pieter #Omtzigt de handdoek in de ring terwijl we tot vandaag nog in gesprek waren. Ik begrijp er helemaal niets van. #formatie— Geert Wilders (@geertwilderspvv) February 6, 2024 Reactie Van der PlasCaroline van der Plas, leider van de BBB, heeft teleurstellend gereageerd op de keuze van Omtzigt om te stoppen met de formatie. Het is voor ons een totale verrassing dat @PieterOmtzigt (NSC) besloten heeft van tafel te gaan en niet meer te praten. Dit terwijl we tot en met vandaag constructief spraken in een goede sfeer. Verbijsterend dit.— Caroline van der Plas (@lientje1967) February 6, 2024 Bekijk ook Politiek Vandaag met Merel Ek: 'Nog steeds grote onduidelijkheid over formatie' Bekijk deze video » Zien: Frans Timmermans vergelijkt Geert Wilders met witte haai uit Finding Nemo (video) Bekijk deze video » Frits Wester hekelt gesloten formatie: 'Kiezers zouden het moeten kunnen volgen' (video) Bekijk deze video » Humberto: hoeveel vertrouwen hebben Nederlanders nog in huidige formatie? Bekijk deze video » Informateur Plasterk laat twee problemen voor onderhandelingen links liggen (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Wilfred Genee en Sam Hagens: 'Gaat niks worden, we krijgen nieuwe verkiezingen' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Breaking nieuws: Pieter Omtzigt stopt met formatiegesprekken, "geschrokken door staat overheidsfinanciën"
Dinsdag 6 februari om 19:59

De formatie tussen PVV,BBB, NSC en VVD is dinsdagavond voorlopig geklapt. Pieter Omtzigt, leider van NSC, heeft in een brief aan zijn leden geschreven dat hij gestopt is met de gesprekken en niet mee wil regeren in een rechts kabinet. Omtzigt zou geschrokken zijn door de staat van de overheidsfinanciën.

Verklaring
Pieter Omtzigt blijft meepraten maar ziet een meerderheidskabinet niet zitten. Wel wil hij een minderheidskabinet gedogen. In zijn verklaring schrijft hij het volgende:

"Door het lezen van de brieven vandaag is NSC zeer geschrokken."NSC stelt vast dat we sinds vandaag met andere financiële verwachtingen voor de komende jaren zitten. NSC wil onder geen enkel beding beloftes maken aan Nederlanders, waarvan zij van tevoren weet dat dit loze beloftes zijn die de komende kabinetsperiode niet waargemaakt kunnen worden. "Bestaanszekerheid bouw je niet met luchtkastelen".

Reactie Wilders
Geert Wilders heeft gereageerd op de keuze van Pieter Omtzigt op X. Bekijk zijn reactie hieronder.

Reactie Van der Plas
Caroline van der Plas, leider van de BBB, heeft teleurstellend gereageerd op de keuze van Omtzigt om te stoppen met de formatie.

Actuele video's

Meer actuele video's