ZIEN: Freek Vonk ziet een reuzenslang in het water

ZIEN: Freek Vonk ziet een reuzenslang in het water

ZIEN: <em>Freek Vonk</em> ziet een <em>reuzenslang</em> in het water Freek Vonk heeft een nieuwe slangensoort ontdekt in het Amazoneregenwoud. Een reuzenslang van acht meter lang en ruim 200 kilo zwaar. Het gaat om een nieuwe soort groene anaconda, "die we allemaal kennen uit de films en verhalen over gigantische slangen", aldus de bioloog. Bekijk de beelden hierboven. Droom die uitkomt"Iedereen weet hoe gek ik op slangen ben. Dankzij deze bijzondere dieren ben ik bioloog geworden. Dat ik nu betrokken ben bij het ontdekken van een nieuwe soort anaconda is echt een droom die uitkomt", zegt Vonk. "Het is de allergrootste anaconda die ik ooit heb gezien, zo dik als een autoband." Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven. Bekijk ook Freek Vonk maakt zich druk om Suriname: "Regenwoud gaat naar de verdoemenis" Bekijk deze video » Zien! Freek Vonk laat zich bijten door schorpioen Bekijk deze video »
Show :
Maandag 19 februari om 11:07

Freek Vonk heeft een nieuwe slangensoort ontdekt in het Amazoneregenwoud. Een reuzenslang van acht meter lang en ruim 200 kilo zwaar. Het gaat om een nieuwe soort groene anaconda, "die we allemaal kennen uit de films en verhalen over gigantische slangen", aldus de bioloog. Bekijk de beelden hierboven.

Droom die uitkomt
"Iedereen weet hoe gek ik op slangen ben. Dankzij deze bijzondere dieren ben ik bioloog geworden. Dat ik nu betrokken ben bij het ontdekken van een nieuwe soort anaconda is echt een droom die uitkomt", zegt Vonk. "Het is de allergrootste anaconda die ik ooit heb gezien, zo dik als een autoband."

Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's