Tv-première: grootse sf-film Blade Runner 2049 maandag 2 november op RTL 7

Tv-première: grootse sf-film Blade Runner 2049 maandag 2 november op RTL 7
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Toen bekend werd dat de veelgeprezen regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Arrival) een sequel zou maken op de filmklassieker Blade Runner, keken filmliefhebbers over de hele wereld reikhalzend uit naar dit project. De tv-première van deze grootse sf-film is maandag te zien op RTL 7 en je kunt Blade Runner 2049 streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Het jaar is 2049, dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film. De politie-eenheid Blade Runner wordt versterkt door de nieuwe officier K, die een duister geheim ontdekt dat vernietigende impact kan hebben op het voortbestaan van de mensheid. Als dit geheim naar buiten komt, zal het overblijfsel van de mensheid wegzinken in een diepe poel van chaos. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Het eerste dat opvalt aan Blade Runner 2049 is de technische perfectie. Ons grootste compliment gaat naar cameraman Roger Deakins, die voor deze film eindelijk zijn eerste Oscar in de wacht sleepte na dertien (!) eerdere nominaties (voor films als The Shawshank Redemption, Fargo en No Country for Old Men). Ook de sets en de kostuums zien er uit om bij je vingers bij af te likken. Het draagt allemaal bij aan de immense, grootse uitstraling van deze film. Hij kan voor sommige kijkers wat traag aanvoelen, maar dat was bij de originele Blade Runner niet anders. Ryan Gosling en Harrison Ford laten fantastisch acteerwerk zien en een speciale vermelding gaat naar de Nederlandse Sylvia Hoeks, die een geweldige bijrol heeft.

Cast
Naast Ryan Gosling (First Man) en Harrison Ford (Star Wars: The Force Awakens) zijn ook Ana de Armas (Knives Out), Sylvia Hoeks (The Girl in the Spider's Web) en Robin Wright (Wonder Woman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Denis Villeneuve (Dune).

Blade Runner 2049 (2017) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 2 november om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: science fiction. Speelduur: 164 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV