Ontroerend filmdrama Gifted maandag 23 mei te zien op RTL 8

Ontroerend filmdrama Gifted maandag 23 mei te zien op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

We zagen Chris Evans de laatste jaren vooral schitteren als Captain America in de Marvel-franchise, maar in 2017 bewees hij in de film Gifted dat hij ook prima overweg kan met serieus en gevoelig materiaal. Ondanks alle sentimentaliteit is Gifted toch een prima film. Je ziet 'm maandag op RTL 8 en je kunt Gifted streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Alleenstaande Frank Adler woont met zijn vrolijke, kleine nichtje Mary in een voorstad van Tampa. Mary's moeder Diane was een hoogbegaafde wiskundige die zelfmoord pleegde toen Mary zes maanden oud was. Sindsdien zorgt Frank voor Mary. Buurvrouw Roberta, Mary’s beste vriendin, helpt hen de dagelijkse sleur te doorbreken. Aan dit gelukkige bestaan dreigt een einde te komen als Franks moeder Evelyn de bijzondere gaven van haar kleinkind opmerkt en haar naar een school voor hoogbegaafde kinderen wil sturen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Een hoofdrol voor een kindacteur blijft lastig. Hoewel Mckenna Grace het uitstekend doet in Gifted, is het ook niet uitgesloten dat ze sommige kijkers op de zenuwen zal werken. Ook het scenario van de film had wel wat beter mogen zijn; het is op sommige punten behoorlijk voorspelbaar, en de dialogen kunnen af en toe net door de beugel. Wanneer je deze kritiek echter even vergeet, staat je een mooie film te wachten over de innige band tussen een oom en zijn nichtje. Ook de warme buurvrouw (vertolkt door Octavia Spencer) is geweldig.

Cast
Naast Chris Evans (Knives Out) en Mckenna Grace (Annabelle Comes Home) zijn ook Lindsay Duncan (About Time) en Jenny Slate (Venom) te zien in Gifted. Deze film is geregisseerd door Marc Webb (The Amazing Spider-Man).

Gifted (2017) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is maandag 23 mei om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: drama. Speelduur: 101 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend filmdrama Gifted maandag 23 mei te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV