Romantische klassieker When Harry Met Sally... zaterdagnacht te zien op NPO 2

Romantische klassieker When Harry Met Sally... zaterdagnacht te zien op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De liefhebber die zaterdagavond een mooie film wil zien, moet lang opblijven: de klassieke romantische comedy When Harry Met Sally..., dertig jaar na de release nog altijd hilarisch en onderhoudend, is 's nachts te zien op NPO 2. Je kunt When Harry Met Sally... streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Harry en Sally ontmoeten elkaar voor het eerst wanneer Sally Harry een lift geeft na hun diploma-uitreiking aan de universiteit van Chicago. Ze zijn op zoek naar liefde, maar hun relaties mislukken keer op keer. Na hun autorit verliezen ze elkaar uit het oog, maar ze komen elkaar telkens tegen op de vreemdste plekken. Uiteindelijk bloeit er een vriendschap tussen hen. Ze worden echter al snel geconfronteerd met de vraag of twee personen van de tegengestelde sekse een vriendschappelijke relatie in stand kunnen houden zonder dat deze door seksuele aantrekkingskracht wordt verstoord.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Regisseur Rob Reiner sloot zijn ijzersterke jaren tachtig, waarin hij ook This Is Spinal Tap (1984), Stand by Me (1986) en The Princess Bride (1987) regisseerde, af met het hilarische When Harry Met Sally... Het is misschien wel de perfecte romantische comedy, met twee hoofdrolspelers die er alles aan doen om niet verliefd op elkaar te worden. Daarmee vormt het de blauwdruk voor tal van romantische films van de afgelopen dertig jaar. Bovendien kon Reiner beschikken over twee geweldige acteurs in de hoofdrollen.

Cast
Naast Billy Crystal (Monsters, Inc.) en Meg Ryan (You've Got Mail) zijn ook Carrie Fisher (The Empire Strikes Back) en Bruno Kirby (Donnie Brasco) te zien in When Harry Met Sally... Deze film is geregisseerd door Rob Reiner (The Bucket List).

When Harry Met Sally... (1989) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zaterdagnacht om 00.10 uur te zien op NPO 2. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 95 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV