Nieuw seizoen Hollandse Zaken vanaf woensdag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen Hollandse Zaken vanaf woensdag te zien op NPO 2
Aandacht voor grote maatschappelijke kwesties

Kijktip :

Het journalistieke programma Hollandse Zaken is vanaf woensdag 1 juni terug met een nieuw seizoen op NPO 2. Grote maatschappelijke kwesties krijgen een gezicht door reportages in het hele land over uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen waarin de gewone burger centraal staat.

Hollandse Zaken gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Stille pandemie
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is aandacht voor de naar schatting tienduizenden Nederlanders die lijden aan het post-COVID-syndroom, ook wel ‘de stille pandemie’ genoemd. Ze lijden aan een waaier van klachten: weinig energie, verminderde concentratie, vergeetachtigheid, hoofdpijn, kortademigheid en hartkloppingen. Van de ene op de andere dag zijn ze hun oude leven kwijt.

Kennis
Omdat er nog steeds geen officiële diagnose is, en weinig kennis onder specialisten, herkennen artsen het syndroom niet altijd. In Hollandse Zaken het verhaal van Lennie, die alleen nog op pad kan in een scootmobiel. En van Pascal, die maar één keer per week doucht, omdat het te veel energie kost. En het verhaal van Rien, wiens vrouw zwanger is van hun eerste kindje. Hij kan geen stap meer buiten de deur zetten zonder rolstoel.

Het nieuwe seizoen van Hollandse Zaken is vanaf woensdag 1 juni wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hollandse Zaken terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's