Dinsdag in Op1: Huub Stapel over de docu-serie Eens ging de zee hier tekeer

Dinsdag in Op1: Huub Stapel over de docu-serie Eens ging de zee hier tekeer
Dit zijn de gasten van dinsdag 31 mei

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 31 mei

  • Hoe heeft het zo mis kunnen gaan op Schiphol? Dat wil de Tweede Kamer vandaag weten van Schiphol-baas Dick Benschop. Heeft hij een plan om een einde te maken aan de chaos? We bespreken het vanavond met luchtvaartjournalist Yteke de Jong, GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger, politiek verslaggever Thomas van Groningen en journalist Jeroen van Bergeijk_, die een maand undercover werkte op Schiphol.

  • Negentig jaar geleden werd de Zuiderzee afgesloten en ontstond het IJsselmeer. Over de aanloop naar, en aanleg van de Afsluitdijk maakte Huub Stapel een vierdelige serie, ‘Eens ging de zee hier tekeer’. Want tekeergaan kon de zee destijds, met vaak fatale gevolgen. Maar de afsluiting had ook impact. Huub Stapel vertelt vanavond over Schokland, schuimkoppen, schippers en steenzetters.

  • Nederland zit vanaf vandaag zonder gas van het Russische Gazprom, en aan het einde van dit jaar stopt de EU met de invoer van vrijwel alle Russische olie. Alleen Tsjechië, Hongarije, en Slowakije mogen voor eigen gebruik nog olie importeren. In Op1 bespreken we met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk de gevolgen, en oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen was in het oorlogsgebied in de Donbas en vertelt wat hij daar aantrof.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV