Vanavond op tv: Denkend aan Holland, nieuwe docuserie Op weg naar de top en meer

Vanavond op tv: Denkend aan Holland, nieuwe docuserie Op weg naar de top en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 4 juli

Kijktip :

Vanaf vanavond is het derde seizoen van Denkend aan Holland weer te zien op NPO 1. Verder onder meer de nieuwe documentaireserie Op weg naar de top. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 4 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Denkend aan Holland

NPO 1
19:15 uur

Deze week is het derde seizoen van Denkend aan Holland weer te zien op NPO 1, als vervanger van talkshow Khalid & Sophie. In Denkend aan Holland reizen André van Duin en Janny van der Heijden per boot langs de mooiste gebieden in Nederland. De tocht begint in Amsterdam, aan het IJ. André en Janny gaan op zoek naar hun boot, de Pollux. Deze tocht gaat door de Zaanstreek. André en Janny varen door Zaandam, slechten de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen de prachtige oude fabriekspanden en maken verse Spaanse worst.

Tegenlicht: toekomst van de journalistiek

NPO 2
20:25 uur

Vanavond staat in een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Tegenlicht de toekomst van de journalistiek centraal. Hoe ziet die eruit, nu in veel landen de onafhankelijke journalistiek onder druk staat? Ondanks de druk tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken data mining en hackersmethoden of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Hoe zullen de journalisten van de toekomst omgaan met dictators en kan nieuwe technologie hen daarbij helpen?

Romantische comedy: Pretty Woman

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de klassieke romantische comedy Pretty Woman te zien. De rijke zakenman Edward neemt prostituee Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar; Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen is natuurlijk onmogelijk. Of niet?

Nieuw: Op weg naar de top

NPO 3
21:50 uur

Voetbal is onder meisjes en vrouwen de snelst groeiende sport in Nederland. Velen dromen van een glansrijke carrière aan de top, dat is lang niet altijd vanzelfsprekend geweest. De vierdelige serie Op weg naar de top volgt jonge meiden die het Nederlands elftal hopen te bereiken. Hoe houden de spelers zich staande in een door mannen gedomineerde voetbalwereld? Op welke manier spelen kansenongelijkheid, seksisme en beeldvorming in de media een rol in hun weg naar de top?

Nieuw: Renze

RTL 4
22:05 uur

Renze Klamer werd dit voorjaar gepresenteerd als nieuwe aanwinst bij RTL. Gezien zijn carrière bij de publieke omroep tot dusver is het niet verrassend dat hij zijn eigen talkshow krijgt. Vanaf vanavond is hij elke werkdag te zien met - hoe kan het ook anders - Renze. Klamer zal gasten uit de actualiteit, entertainment, politiek en sport ontvangen aan zijn talkshowtafel om het nieuws van de dag door te nemen.

Start: Zero Zero Zero

Canvas
23:05 uur

Canvas zendt vanaf vanavond de veelgeprezen misdaadserie Zero Zero Zero uit, een Italiaanse serie met een internationale cast die in 2020 voor het eerst op televisie te zien was. Wanneer Don Minu La Piana, peetvader van de Italiaanse 'ndrangheta, vijf ton cocaïne bestelt om zijn greep op de criminele organisatie te versterken, treedt in New Orleans de familie Lynwood op als makelaar. Wat zij niet weten is dat in Mexico enkele soldaten onder leiding van Manuel Quinteras de jacht geopend hebben op de topfiguren van het Leyra-drugskartel.

Actuele video's

Meer actuele video's