Vanavond op tv: moordende kat in Mr. Frank Visser doet uitspraak en Oranje voetbalt

Vanavond op tv: moordende kat in Mr. Frank Visser doet uitspraak en Oranje voetbalt
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 september

Kijktip :

Het Nederlands elftal hervat vanavond de strijd om de Nations League met een uitwedstrijd tegen Polen. De interland begint om 20.45 uur in het PGE Narodowy-stadion in Warschau. Ook zien we een nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak met een moordende kat. Bekijk alle tv-tips voor donderdag 22 september hieronder.

Documentaire over PvdA
Waar is het misgegaan met idealen van de PvdA? Hoe kon het gebeuren dat een partij die ooit de arbeidersklasse van een heel land vertegenwoordigde het neoliberale marktdenken zo gretig omarmde? Deze vragen worden beantwoord in de docu What's Left. Het resultaat is een meeslepende en nieuwsgierige blik op de geschiedenis van de sociaaldemocratie in Nederland. Oud PvdA-leiders lieten zich interviewen om hun reflecties op die geschiedenis te delen en te reageren op het verwijt dat de partij haar idealen gaandeweg steeds meer in de uitverkoop heeft gezet.

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: Léon - The Professional

Veronica
20:29 uur

Léon is in de film Léon - The Professional een huurmoordenaar. Hij redt het leven van Mathilda, een twaalfjarig meisje dat op zijn verdieping woont. Vanwege een drugszaak is haar familie uitgemoord en kan zij nergens heen. Wanneer Léon Mathilda in bescherming neemt, is ze vastbesloten zich te wreken en leert de knepen van het vak bij hem.

Romantische comedy: Long Shot

NET 5
20:30 uur

Journalist Fred Flarsky herenigt zich in de film Long Shot met zijn jeugdliefde Charlotte Field, nu een van de invloedrijkste vrouwen ter wereld. Terwijl ze zich voorbereidt op het presidentschap, huurt Charlotte Fred in als haar speechschrijver. De vonken de vliegen ervanaf, ondanks dat de twee niks gemeen hebben en Charlottes adviseurs niks van Fred moeten hebben.

Mr. Frank Visser doet uitspraak: moordende kat

SBS 6
20:30 uur

Waar conflicten in Mr. Frank Visser doet uitspraak vaak over erfgrenzen of looppaden gaan, staat deze week een huisdier centraal. Mr. Visser reist samen met presentator Viktor Brand af naar Den Haag om de rust terug te brengen. Een zwarte kater met de naam Giovanni speelt de hoofdrol in een fikse ruzie tussen Deborah en haar buren Gerda en Rob. Volgens die laatsten zou Giovanni een echte moordmachine zijn die menig vogeltje in hun achtertuin oppeuzelt - en daar zijn ze op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee.

Live: Polen - Nederland (Nations League)

NPO 3
20:41 uur

Vanaf 20.00 uur zie je de voorbeschouwing en om 20.45 uur kun je kijken naar een live verslag van het duel Polen - Nederland in Groep A4 van de Nations League. Kan Oranje zijn sterke reeks in dit toernooi voortzetten? De wedstrijd is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Docu: What's Left

NPO 2
22:29 uur

In tijden van grote sociale en economische ongelijkheid scoorden de drie traditionele linkse partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar slechter dan ooit. Vooral de PvdA is nog geen schim van de grote machtspartij die ze ooit was. In de persoonlijke en bij vlagen bijtende documentaire What's Left houden de makers de politieke idealen van de sociaaldemocratie tegen het licht en stellen de vraag hoe het zover heeft kunnen komen.

Docu: My Darling Vivian

Canvas
22:56 uur

Vrijwel elke countryliefhebber kent het legendarische koppel Johnny Cash en June Carter. Wat veel mensen zijn vergeten is dat Johnny vóór June al een andere vrouw had: Vivian Liberto. Haar verhaal wordt verteld in de documentaire My Darling Vivian.

Actuele video's

Meer actuele video's