Vanavond op tv: Nederland - Kenia (WK volleybal), Francis van Broekhuizen in De geknipte gast

Vanavond op tv: Nederland - Kenia (WK volleybal), Francis van Broekhuizen in De geknipte gast
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 september

Kijktip :

Vanavond spelen de volleybaldames van Nederladn hun eerste wedstrijd op het WK, tegen Kenia. Verder onder meer Francis van Broekhuizen in De geknipte gast. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Kenia (WK volleybal)

NPO 3
19:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 20.00 uur live verslag van het duel Nederland - Kenia, de eerste wedstrijd van de volleybaldames op het WK volleybal. Dat wordt deels in Nederland georganiseerd; Polen is het andere gastland. Nederland is ingedeeld in Poule A, samen met - naast Kenia - ook België, Italië, Kameroen en Puerto Rico. Italië is als nummer zes op de wereldranglijst én verliezend finalist van het WK in 2018 waarschijnlijk de moeilijkste tegenstander. Nederland staat zelf tiende op de wereldranglijst.

De geknipte gast: Francis van Broekhuizen

NPO 2
21:00 uur

Deze week ontvangt presentator Özcan Akyol operazangeres Francis van Broekhuizen in De geknipte gast. Van Broekhuizen neemt plaats in de kappersstoel en tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over haar leven. Van Broekhuizen boekt al een aantal jaren grote successen als operazangeres in de Nederlandse theaters, maar de laatste jaren is ze uitgegroeid tot een heuse bekende Nederlander. Met haar uitgesproken mening en grappen en grollen is Van Broekhuizen een veelgevraagde gast in talkshows en andere programma's.

Start: Heizel 1985

Canvas
21:15 uur

Op 29 mei 1985 vond één van de meest tragische gebeurtenissen in de voetbalgeschiedenis plaats. Bij het zogeheten Heizeldrama vonden 39 supporters de dood. In de driedelige documentaireserie Heizel 1985 wordt teruggeblikt op deze fatale dag. Frank Raes was bij de wedstrijd aanwezig en de gebeurtenissen maken diepe indruk op hem. In Heizel 1985 ontmoet Raes supporters, mensen van de ordediensten, hulpverleners, organisatoren, spelers, journalisten en anderen die net als hij getuige waren van het drama.

Evenblij maakt vrienden: Ilse DeLange en Abdi Nageeye

NPO 1
21:25 uur

In de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Evenblij maakt vrienden ontmoet presentator Frank Evenblij opnieuw twee grote namen. Dit keer bezoekt hij zangeres Ilse DeLange en atleet Abdi Nageeye. Als zangeres én tv-presentatrice is Ilse ontzettend populair in Nederland, maar inmiddels ook bij onze oosterburen. Frank zoekt haar op in Berlijn. En hij ontmoet Abdi. Als kind verliet hij zijn geboorteland Somalië, op de vlucht voor een gruwelijke burgeroorlog. Nu is hij de beste marathonloper van Nederland.

Actiefilm: Lethal Weapon

Veronica
21:30 uur

Op Veronica is vanavond de klassieke actiefilm Lethal Weapon te zien. Martin Riggs is een agent in Los Angeles met suïcidale neigingen en Roger Murtaugh is de ongelukkige politieagent aan wie Riggs is toegewezen. Samen ontdekken ze een enorme drugssmokkeloperatie en naarmate hun succes groeit, groeit ook hun vriendschap.

Actuele video's

Meer actuele video's